Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην Καβάλα με την ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη αλλά και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να κάνει ο Δήμος σε διάφορα σημεία του κέντρου. 

 

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα η πιάτσα των ταξί αλλάζει θέση, καταργούνται φανάρια και κατασκευάζονται κυκλικοί κόμβοι

 

Οι οδηγοί ταξί αντιδρούν, όχι μόνο επειδή θα αλλάξει η πιάτσα μπροστά από το κτίριο του ΟΤΕ αλλά και επειδή θα δημιουργηθεί όπως λένε κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη. 

 

Επίσης στόχος είναι να δημιουργηθούν κυκλικοί κόμβοι πέρα από την Κουντουριώτου μπροστά από τις Καμάρες και σε άλλα σημεία. 

 

«Είναι μεγάλος πνεύμονας σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό η Αβέρωφ και η Κασσάνδρου. Δική μας πρόταση προς τον Δήμο ήταν να μην πειραχτεί όλο το κομμάτι. Από τη στιγμή που θέλουν να το κάνουν ζητήσαμε πιάτσα στην εσοχή που θα γίνει στον Κασσάνδρου και Αβέρωφ που θα δημιουργηθεί (σ.σ. απέναντι σχεδόν από το Μικέλ)», λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος ιδιοκτητών ταξί Καβάλας Χρήστος Ιωαννίδης

 

«Ήρθαμε σε συμφωνία με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων τον κ. Ιακωβίδη και πιστεύω ότι αυτή την εβδομάδα θα έχουμε τις τελικές αποφάσεις», συμπλήρωσε. 

 

Όπως είπε ο κ. Ιωαννίδης το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα αυξηθεί επειδή στα μελλοντικά σχέδια είναι να κλείσει για τα αυτοκίνητα και η οδός Δοϊράνης που σημαίνει ότι όποιος θέλει από Βενιζέλου να βγει στην Ομόνοια η μόνη επιλογή θα είναι να πάει από την Κουντουριώτου. 

 

«Αν το κάνουν αυτό, το αποτέλεσμα θα είναι να επιφορτιστεί όλο αυτό το κομμάτι η Κουντουριώτου. Για να πας δηλαδή στην Ομόνοια θα πρέπει να πας από την Κουντουριώτου. Θα πρέπει να υπάρχει αυστηρή επιτήρηση από την τροχαία και τη Δημοτική αστυνομία για να υπάρχει ομαλή διέλευση αυτοκινήτων. Θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα», λέει ο κ. Ιωαννίδης. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: