Ταξί

Τους οδηγούς ταξί στηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας με επικεφαλής το Χρήστο Ποτόλια.

Αντιθέτως στην Καβάλα και γενικότερα σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι οδηγοί των ταξί αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Την θέση του σχετικά με την χρήση της οδού Αβέρωφ ως δρόμου ήπιας κυκλοφορίας, τόνισε μιλώντας στον Ευριπίδη Ταρασίδη και στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί ν. Καβάλας, Χρήστος Ιωαννίδης.

Το Επιμελητήριο Καβάλας με ανακοίνωση του ενημερώνει για το πρόγραμμα “πράσινα ταξί”. Στις 9 Ιανουαρίου 2023 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων και παράλληλα τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα της δράσης prasinataxi.gov.gr.

Ξεκινά από τις 9 Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Πράσινα ΤΑΞΙ», μέσω της οποίας επιδοτείται με 22.500 ευρώ η αντικατάσταση παλαιών ταξί με νέα ηλεκτρικά.

Μάλιστα το περιστατικό συνέβη στην κεντρική πλατεία της Δράμας, ενώ το δρομολόγιο είχε γίνει μια μέρα νωρίτερα, με τον πολίτη να επανέρχεται την επόμενη και να ψάχνει να βρει τον ταξιτζή.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 και ώρα 10:00 π.μ. θα διεξαχθούν εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής αδείας Ε.Δ.Χ. (ΤΑΞΙ), στην αίθουσα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών της Π.Ε. Καβάλας.

Έχει ξεπεράσει κάθε όριο πλέον το θράσος των απατεώνων που μπαίνουν σε λογαριασμούς και τους ξαφρίζουν εξαπατώντας τους δικαιούχους τους.

Ο 88χρονος αφού επιβιβάστηκε στο ταξί, στην είσοδο του νοσοκομείου Καβάλας, μετά από λίγα λεπτά βρέθηκε πεσμένος στο δρόμο, καταγγέλει ο γιος του. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΤΑ η εκκίνηση πτώση της σημαίας είναι πλέον στα 1,80 ευρώ από 1,19 ευρώ που ήταν, ενώ η τιμή της μονής ταρίφας(μετακίνηση εντός της περιμετρικής ζώνης) διαμορφώνεται στα 0,90 ευρώ από 0,68 ευρώ. Η διπλή ταρίφα από το 1,19 ευρώ ανέβηκε στο 1,25 ευρώ.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί σε εξαθλίωση τα ταξί» επισημαίνουν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Καβάλας, Τάνια

Συνελήφθησαν τα δύο άτομα που έκλεψαν το ταξί από την πιάτσα του ΟΤΕ στο κέντρο της Καβάλας (δες

Συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες που έκλεψαν το ταξί το βράδυ της Πέμπτης (17/3) από την πιάτσα του ΟΤΕ στο κέντρο της Καβάλας (ΔΕΣ 

Σε εξέλιξη βρίσκεται καταδίωξη της αστυνομίας να εντοπίσει, σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα που έκλεψαν ταξί από την πιάτσα του ΟΤΕ στο κέντρο της Καβάλας το βράδ

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην Καβάλα μετά την ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτης αλλά και τις παρεμβάσεις του Δήμου σε διάφορα σημεία του κέντρου. 

Συνάντηση με τα προεδρεία του EUROTAXI Καβάλας και του Σωματείου «Η πρόοδος» είχε, το πρωί της Δευτέρας, η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου. Η κ. Ελευθεριάδου είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των εργαζόμενων στον κλάδο των ΤΑΞΙ Καβάλας, τα οποία διογκώθηκαν λόγω της πανδημική κρίσης. 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συνάντησε την Πέμπτη (14/1) τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με τον οποίο είχε μια ευρεία συζήτηση για θέματα που απασχολούν τους ελεύθερους επαγγελματίες της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και γενικότερα της χώρας.

 

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Μεταφορών κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου και ο τομεάρχης Μεταφορών Νίκος Παππάς σχετικά με την τραγική οικονομική κατάσταση των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Καβάλας λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

 

Δύο άνδρες, έναν Έλληνα 46 ετών και έναν αλλοδαπό 36 ετών συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και σε βάρος τους συντάχθηκε δικογρα

Ξηλώνεται το σπασμένο κιόσκι απέναντι από τη στάση του Κόντη στην περιοχή του Προφήτη Ηλία που άλλοτε αποτελούσε σημείο δροσιάς και ξεκούρασης για τους οδηγούς της πιάτσας των ταξί που βρίσκεται εκεί.

Από την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Καβάλας ανακοινώνεται: ότι την Τρίτη 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 9:00 π.μ. θα διενεργηθούν εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής αδείας Ε.Δ.Χ.

Οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας σήμερα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για όλους. Ωστόσο πολλοί από εμάς ίσως καταφέρουμε να κάνουμε ολιγοήμερες διακοπές στο τόπο καταγωγής μας ή κάπου αλλού. Η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας υπενθυμίζει στους καταναλωτές τα βασικά δικαιώματά τους κατά τη μετακίνησή τους με τρένο, κτελ ή ταξί στις διακοπές

Η Δ/νση Μεταφορών  & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ.