Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς, θα πραγματοποιήσουν οι Οργανώσεις Θάσου της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλία της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ.

 

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί στις εκδηλώσεις του 47ου φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στις 12 Αυγούστου στην Καλλιράχη και στις 13 Αυγούστου στις αποθήκες Μεταλλείων, στα Λιμενάρια Θάσου από τις 8 μ.μ.

 

Στο κάλεσμά τους οι Οργανώσεις Θάσου της ΚΝΕ σημειώνουν:

 

«Για άλλη μια φορά βλέπουμε το λαό να βιώνει με το χειρότερο τρόπο τις συνέπειες των τραγικών ελλείψεων στον τομέα πυρασφάλειας-πυροπροστασίας, με τις πυρκαγιές να καίνε απ' άκρη σ' άκρη τη χώρα και τον ίδιο να γίνεται μάρτυρας της καταστροφής της περιουσίας του και των κόπων μιας ζωής αλλά και του περιβάλλοντος.

 

Η ευθύνη βρίσκεται σε αυτήν αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις με την πολιτική που ακολούθησαν και ακολουθούν, που βάζει στη ζυγαριά κόστους-οφέλους την προστασία του λαού από φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες και πυρκαγιές ενώ βλέπει το φυσικό περιβάλλον ως πηγή κέρδους. Αποτέλεσμα είναι ο λαός να είναι στο έλεος τέτοιων καταστροφών αφού η ίδια η αντιμετώπιση των πυρκαγιών έγινε χωρίς καμία βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό.

 

Αυτή τη στιγμή είναι επείγουσα η ανάγκη για: νερά, κράκερ, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής και χαρτικά».