«Ο κ. Τσώνης ως αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζει τις επιπτώσεις δημοσίων δηλώσεων και προβληματισμών του», αναφέρει ο δήμαρχος Θάσου, με αφορμή τα όσα είπε μετά το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας (δες ΕΔΩ).

 

«Σε συνέχεια των δηλώσεων του σχετικά με την διέλευση των τουριστών στη Νυμφαία, που μόνο κακή προβολή της περιοχής μας στο εξωτερικό προσφέρει, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι στο σύνολο τους οι ταξιδιώτες είναι μεν υποχρεωμένοι να δεχθούν έλεγχο με rapid test , υποβάλλεται, ωστόσο, σε αυτόν ένας αριθμός προσώπων ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΑ,  σύμφωνα με τον αλγόριθμο που εφαρμόζει ο ΕΟΔΥ», λέει σε γραπτή του δήλωση ο Λευτέρης Κυριακίδης

 

«Οι διάφορες επισημάνσεις και προβληματισμοί έχουν σημασία πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

 

Σημασία, επίσης, έχουν οι ενέργειες για την επίλυση άμεσα όλων των τυχόν προβλημάτων που υπάρχουν και η ταχύτερη δυνατή δημιουργία ενός σύγχρονου μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία ανάλογου με άλλους μεγάλους σταθμούς εισόδου στη χώρα.

 

Άστοχες δημόσιες δηλώσεις και προβληματισμοί, εν μέσω τουριστικής περιόδου, μόνο κακό στον Τουρισμό της ΠΑΜΘ προκαλούν», καταλήγει ο δήμαρχος Θάσου.