Αντιδράσεις προκάλεσε το δημοσίευμα για το πως ενήργησαν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν κατέρρευσε το τμήμα της γέφυρας στην Καβάλα, με την πρ. δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ να παραδέχονται ότι αρνήθηκαν τη λύση για να μην πιστωθεί ως επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ  (δες ΕΔΩ).

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

 

«Ωμή παραδοχή της ΝΟΔΕ Καβάλας:  Άφησε τη γέφυρα πεσμένη λόγω… ΣΥΡΙΖΑ!»

 

Κυνική ομολογία της τέως δημάρχου Καβάλας και εκλεκτής της ΝΔ Δήμητρας Τσανάκα και του προέδρου της τοπικής ΝΟΔΕ (και νυν δημοτικού συμβούλου) Μπάμπη Δράκου ότι δεν αξιοποίησαν την βοήθεια της προηγούμενης Κυβέρνησης για να μην την καρπωθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ! Τα στελέχη της ΝΔ παραδέχτηκαν- σε τοπικό ραδιόφωνο- αυτό που όλη η πόλη γνώριζε: η πεσμένη γέφυρα έγινε αξιοθέατο λόγω της παλαιοκομματικής και χυδαίας εκμετάλλευσης των θέσεων ευθύνης στελεχών της ΝΔ, για κομματικό όφελος!

 

Πέρα των πολιτικών ευθυνών, ανακύπτουν και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Το λιγότερο που πρέπει να κάνουν οι δυο τους είναι να ζητήσουν συγγνώμη από το λαό της Καβάλας, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια ταλαιπωρείται καθημερινά.

 

Ζητάμε από τους τρεις κοινοβουλευτικούς βουλευτές να πάρουν άμεσα θέση και να καταδικάσουν την στάση της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Καβάλας.

 

Καλούμε τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο να μας πει για ποιο λόγο δεν δέχτηκε την βοήθεια της κυβέρνησης και να ξεκαθαρίσει αν παίρνει αποστάσεις από την ομολογία Τσανάκα-Δράκου.

 

Απαιτούμε από τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει αν έχει δώσει εντολή στον Χρήστο Μέτιο και τη Δήμητρα Τσανάκα να μην δεχτούν την πρόταση της προηγούμενης Κυβέρνησης να αναλάβει άμεσα και εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας, ώστε να μην το πιστωθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Καλούμε τη δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος και να εξετάσει τυχόν ποινικές ευθύνες.

 

Η παλαιοκομματική λογική της ΝΔ, που πολεμά ό,τι δεν γίνεται «κατόπιν ενεργειών της», ζημίωσε την πόλη τα προηγούμενα 4,5 χρόνια. Η κυνική ομολογία των στελεχών της ΝΔ είναι η κορυφή του παγόβουνου. Άλλωστε, με αυτό τον τρόπο βγήκε κυβέρνηση: με ψέματα και εξαπάτηση».

 

Στάθης Γιαννακίδης – Πρ. υφυπουργός οικονομίας

 

«Κι όμως, άφησαν τη γέφυρα πεσμένη για να μην ωφεληθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ !

 

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι οι αυτοδιοικητικοί της ΝΔ το 2018 είχαν επιλέξει να εγκαταλείψουν τη γέφυρα στο κέντρο της Καβάλας, πεσμένη, για μικροπολιτικούς λόγους αλλά μας σοκάρει η κυνικότητα με την οποία το ομολογούν σήμερα.

 

Λίγες ώρες μετά την πτώση της γέφυρας, το Νοέμβρη του 2018, τρία μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαμε βρεθεί επί τόπου και είχαμε παράσχει άμεσα τους πόρους και τη διαδικασία ώστε άμεσα να ξεκινούσε η μελέτη και η αποκατάσταση της Γέφυρας.

 

Στους διαλόγους που αποκαλύπτει η πρώην Δήμαρχος Καβάλας, σήμερα, αποδεικνύεται ότι συνειδητά οι "γαλάζιοι" παράγοντες της περιοχής συνεννοήθηκαν και αρνήθηκαν κάθε βοήθεια, προκειμένου να μην πιστωθεί πολιτικά στην τότε κυβέρνησή μας, η άμεση χρηματοδότηση και αποκατάσταση.

 

Επέλεξαν δηλαδή να εξαπατήσουν μια κοινωνία και ταλαιπωρούν επί χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους απλώς για να κάνουν μικροπολιτική βγαλμένη από ασπρόμαυρες εποχές. Η γέφυρα παραμένει πεσμένη και η ΝΔ παραμένει εγκλωβισμένη σε γραφικές και παρωχημένες αντιλήψεις».

 

Τάνια Ελευθεριάδου – βουλευτής Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ

 

«Κυνική ομολογία της πρώην δημάρχου και του προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας για την πεσμένη γέφυρα! Δεν την έκαναν για να μην πάρει τα εύσημα ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν έχουμε σήμερα γέφυρα γιατί τα κομματικά στελέχη της ΝΔ δεν ήθελαν να πιστωθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έργο! Αδίστακτοι! Να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες ΑΜΕΣΑ»!

 

Κατερίνα Νοτοπούλου - βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, πρ. υπουγός Μακεδονίας-Θράκης

 

"Η κατάρρευση της γέφυρας σε κομβικό οδικό άξονα της Καβάλας στις 9/11/2018 ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Από την πρώτη στιγμή, η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης)  κα. Νοτοπούλου βρισκόταν σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και άμεσα εστάλη στην περιοχή κλιμάκιο μηχανικών της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ για τον έλεγχο της γέφυρας, προκειμένου να αξιολογήσει το μέγεθος της ζημιάς και να πραγματοποιήσει μια εκτίμηση του βέλτιστου τρόπου αποκατάστασης της.

 

Την αμέσως επόμενη ημέρα κυβερνητικό κλιμάκιο με την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, μαζί με τον πρόεδρο της Εγνατίας οδού Απόστολο Αντωνούδη, επισκέφτηκε την Καβάλα προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στη γέφυρα που κατέρρευσε.

 

Το κυβερνητικό κλιμάκιο μετά τον επιτόπιο έλεγχο, συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο της Καβάλας με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την επισκευή της γέφυρας.

 

Η απάντηση ωστόσο του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου μας εξέπληξε, καθώς αρνήθηκε την λύση που προτείναμε, να αναλάβει δηλαδή η κυβέρνηση το έργο της πλήρους αποκατάστασης με διαδικασίες του κατεπείγοντος και τη συνδρομή της Εγνατίας Οδού. Όπως υποστήριζε, η Περιφέρεια -ΑΜΘ είχε τη δυνατότητα να επισκευάσει μόνη της τη γέφυρα.

 

Φαίνεται όμως ότι η αλλαγή της κυβέρνησης άλλαξε και την γνώμη του περιφερειάρχη, ο οποίος έναν χρόνο μετά, αποφάσισε να συνάψει τελικά προγραμματική σύμβαση με την Εγνατία Οδό για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών! Καταγράφοντας ήδη έναν χρόνο απραξίας…

 

Και αν σε πολλούς υπήρχε η απορία για την τότε στάση των τοπικών αρχόντων, η πρόσφατη κρίση ειλικρίνειας της πρώην Δημάρχου Καβάλας, εκλεκτής της ΝΔ, κ. Τσανάκα, διέλυσε κάθε απορία. Τι μας είπε η κ. Τσανάκα με αφοπλιστική ειλικρίνεια: δεν αξιοποίησαν την βοήθεια της Κυβέρνησης για να μην την καρπωθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ!

 

Αρνήθηκαν, με τον Περιφερειάρχη της ΝΔ, την βοήθεια για να μην το αξιοποιήσει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ! Στέρησαν από τους πολίτες της Καβάλας ένα έργο για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικούς σκοπούς.

 

H Καβάλα δύο χρόνια μετά δεν έχει γέφυρα διότι η Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης δεν ήθελαν να πάρει τα εύσημα ο ΣΥΡΙΖΑ… Αυτή είναι η ΝΔ. Τα έργα για την ΝΔ έχουν κομματική ταυτότητα. Οι πολίτες θυσιάζονται στο όνομα του κομματικού οφέλους. Aυτή ακριβώς είναι η διαφορά μας.