τηλε-εκπαίδευση

Εάν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας συνεχίσουν να κωφεύουν θα προσθέσουν στο φιάσκο της «τηλεκπαίδευσης» ένα ακόμη κολοσσιαίο: την απώλεια μιας σχολικής χρονιάς.

«Ούτε δύο ώρες δεν άντεξε η πλατφόρμα τηλε - εκπαίδευσης, η οποία πολυδιαφημίστηκε από την κ. Κεραμέως», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου μετά έντονα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στις πλατφόρμες τηλε- εκπαίδευσης

Ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Καβάλας (ΕΛΜΕ) για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εκπαίδευση από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Μεγάλη συμμετοχή φοιτητών καταγράφεται στα τηλε-μαθήματα που κάνει το Διεθνές Πανεπιστήμιο / ΤΕΙ Καβάλας, στα εργαστήρια και τις θεωρίες των τμημάτων του. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις η

Άρχισαν το πρωί της Δευτέρας 30 Μαρτίου τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης στην ΕΡΤ2 που απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού. 

 

Κανονικά, η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου από το Υπουργείο Παιδείας αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, αφού έχουν πλέον ολοκληρωθεί όλες οι δοκιμές. 

Οι περισσότεροι από τους εκπαιδευτικούς που πήραν τέτοιες πρωτοβουλίες χρησιμοποιούν δωρεάν λογισμικά όπως το Zoom και το Skype (δείτε ΕΔΩ τα 5 πιο δημοφιλή προγράμματα για τηλεμαθήματα και τα χαρακτηριστικά τους).

γράφει ο 

Τάσος Αποστολίδης 

 

Υπάρχουν κι αυτοί οι εκπαιδευτικοί. Που νοιάζονται για τους μαθητές τους, σα να ήταν παιδιά τους.