Ρομά

Το απόγευμα της Τετάρτης (09/08), ένας άνδρας ανέβηκε στις Καμάρες στην Καβάλα, απειλώντας ότι θα πηδήξει από το σημείο και θα αυτοκτονήσει.

Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των στεγαστικών δανείων των Ελλήνων Τσιγγάνων, ζητούν με ερώτησή τους προς το Υπουργείο Οικονομικών 34 βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., έπειτα από πρωτοβουλία της βουλεύτριας Καβάλας, Τάνιας Ελευθεριάδου. 

Στόχος της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, όσον αφορά τους ανήμπορους συμπολίτες μας, τους άπορους, τους άστεγους, τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα, είναι να ανακουφιστούν όσο το δυνατό περισσότεροι ώστε να πάρουν ανάσες, να σταθούν όρθιοι μπροστά στην πανδημία και στην αντιλαϊκή λαίλαπα και της σημερινής κυβέρνησης" αναφέρει ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" του Δήμου Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας. 

 

To Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νέστου με Παράρτημα Ρομά, στα πλαίσια συνεργασίας με την Ένωσή Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, υλοποίησε στις 24/09/2020 δράση παρέμβασης Mobile School, στα παιδιά του οικισμού Ρομά Χρυσοχωρίου.

 

Την ανάγκη δράσεων για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού επισημαίνει το Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων Δράμας (Ιατροκοινωνικό Κέντρο Αθιγγάνων) ενόψει της 8ης Απριλίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ρομά…

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015, στις 19:30ο Σύλλογος Γυναικών Ρομά «Η ΕΛΠΙΔΑ» και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σας προσκαλούν σε μια Δροσερή...γιορτή χορού