Πανελλαδικές

Το Υπουργείο Παιδείας όρισε τα Επαγγελματικά Λύκεια που θα είναι εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή (29/03), όρισε τα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους απόφοιτους των Γενικών Λυκείων.

Το πρόγραμμα των Πανελλήνιων εξετάσεων για το 2024 για τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, καθώς και το πρόγραμμα για τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Συγχαρητήρια δίνει ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, ο αντιπεριφερειάρχης, Αλέξης Πολίτης και η βουλεύτρια Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη.

Διαθέσιμες είναι πλέον οι βαθμολογίες των ειδικών και μουσικών μαθημάτων, καθώς και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ, των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023.

Νωρίτερα κατά μία ώρα (στις 12:00 και όχι 13:00 όπως είχε ανακοινωθεί), αναρτήθηκαν την Πέμπτη (29/06), οι βαθμολογίες των διαγωνιζόμενων στα μαθήματα Γενικής Παιδείας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Τέλος θα λάβει η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων την Πέμπτη 29 Ιουνίου, καθώς στις 13:00 το μεσημέρι θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων 2023.

Την Τρίτη (05/06), οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία προσανατολισμού.

Το δικό του μήνυμα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στέλνει προς τους μαθητές ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης.

Η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου στέλνει το δικό της μήνυμα προς τους μαθητές ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων.

22 προτάσεις-κλειδιά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ' Λυκείου που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης.

Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές έχουν μπει οι μαθητές των Λυκείων με λίγες μόνο εβδομάδες να τους χωρίζουν από τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Την Πέμπτη (20/04) το Υπουργείο Παιδείας όρισε τα εξεταστικά κέντρα των Πανελληνίων εξετάσεων του 2023.

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες-ορόσημα για το πρόγραμμα των σχολείων μετά τις διακοπές του Πάσχα. Πότε θα πραγματοποιηθούν τα τελευταία μαθήματα και η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Με ισχύ από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2023, νέες παθήσεις εντάσσονται στη λίστα σοβαρών παθήσεων των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το πολυπόθητο εισιτήριο για την ιατρική σχολή την επιστήμη που τόσο πολύ αγαπά κατάφερε να πάρει η 50χρονη μητέρα 6 παιδιών από την Καβάλα Μαριάννα Λαζάρου. Εργάζεται στον 4ο Βρεφονηπιακό σταθμό κι έχει τελειώσει ΙΕΚ Νοσηλευτικής.

Είναι μητέρα έξι παιδιών. Το πρωί εργάζεται σε παιδικό σταθμό, το απόγευμα παρακολουθούσε μαθήματα και το βράδυ διάβαζε. Έβγαλε 19.000 μόρια.

Ο Κούρος Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί, ήρθε πριν τρία χρόνια στη Μυτιλήνη μέσα σε μια βάρκα με τους γονείς του με τις προσφυγικές ροές από το Ιράν αφήνοντας μια δύσκολη ζωή πίσω του και κατάφερε να αριστεύσει στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2022 συγκεντρώνοντας μέσο όρο 18.25. 

Οι βαθμολογίες των υποψηφίων θα αναρτηθούν σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου μετά τη 13.00 μ.μ., σε όλα τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Με αφορμή την έναρξη των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων (αρχής γενομένης από τα ΕΠΑΛ), θέλω να ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου "καλή δύναμη" στους μαθητές/τριες, τους καθηγητές/τριες και τους γονείς!

Με την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων ανοίγει η πόρτα για να διαβεί κάθε νέα και νέος το κατώφλι της ακαδημαϊκής τους ζωής.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πρώτες εξετάσεις στην μετά covid εποχή. 10% μειωμένος ο αριθμός των εισακτέων φέτος. Πιο ογκώδης σε όλες τις κατευθύνσεις φέτος η ύλη.

Στην τελική ευθεία για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων μπαίνουν οι υποψήφιοι.

Στις 3 Ιουνίου θα ξεκινήσουν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τα Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά και εσπερινά, καθώς και πότε σταματούν τα μαθήματα στα λύκεια.

Άσχημες είναι οι εξελίξεις για τα πανεπιστημιακά τμήματα της Καβάλας αφού στα περισσότερα από αυτά καλύφθηκαν λιγότερες από τις μισές θέσεις. 

 

Κορυφώνεται η αγωνία για τους υποψήφιους των φετινών πανελλαδικών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΑΙΘ οι βάσεις εισαγωγής πρόκειται να ανακοινωθούν την Παρασκευή

Σελίδες