Οσμάν Καβαλά

Πριν από λίγες μέρες, το Ανώτατο Εφετείο της Τουρκίας επικύρωσε την ποινή των ισοβίων δεσμών που έχει επιβληθεί στον 65χρονο Τούρκο επιχειρηματία, υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά.

Ισόβια στον επιχειρηματία και ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά και 18 χρόνια κάθειρξη σε άλλους 3 υπόδικους για τα γεγονότα στο πάρκο Γκεζί, αποφάσισε ποινικό δικαστήριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Τουρκία.

«Η απόφαση αυτή κατέστησε σαφές ότι οι υφιστάμενοι νόμοι εφαρμόζονται αυθαίρετα και με βάση πολιτικά κίνητρα», δηλώνει ο Οσμάν Καβάλα.

 «Συντάσσομαι με την παγκόσμια κατακραυγή για την άδικη καταδίκη του επίτιμου συνδημότη μας Οσμάν Καβάλα», δηλώνει ο δήμαρχος Καβ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε τον επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη. Ο Οσμάν Καβαλά αντιμετώπιζε 17 κατηγορίες για τα γεγονότα στο πάρκο Γκεζί.

To δικό του «εξπρές του Μεσονυχτίου» βιώνει εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια σε τουρκικές φυλακές ο φιλάνθρωπος Οσμάν Καβάλα χω

Στη φυλακή θα παραμείνει σύμφωνα με την απόφαση τουρκικού διακστηρίου ο φιλάνθρωπος, Οσμάν Καβάλα. Υπενθυμίζεται πως ο Οσμάν Καβάλα βρίσκεται στη φυλακή εδώ και τέσσερα χρόνια χωρίς να έχει καταδικαστεί.

Για τη νέα «καυτή πατάτα» που βρίσκεται στα χέρια του Ταγίπ Ερντογάν, την υπόθεση του Οσμάν Καβάλα για την οποία έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από διεθνείς παράγοντες, συνομίλησαν στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Τι μας ξημερώνει», η Νεφέλη Λυγερού και ο επί χρόνια ανταποκριτής ελληνικών και κυπριακών ΜΜΕ στην Τουρκία, Δημήτρης Αγάδης.

Το υπουργείο Εξωτερικών στη Τουρκία κάλεσε τους πρεσβευτές δέκα χωρών, συμπεριλαμβανομένων αυτών των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, για να το

Έπειτα από τέσσερα χρόνια στη φυλακή χωρίς καταδίκη, ο τούρκος εκδότης και μαικήνας Οσμάν Καβαλά, ο οποίος έχει

Στην «καταχρηστική κράτηση», όπως την χαρακτήρισαν, του επίτιμου δημότη Καβάλας, Οσμάν Καβάλα, από τις τουρκικές αρχές αναφέρθηκα

Η διπλωματία των ΗΠΑ, ακόμα και ο ίδιος ο προεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάϊντεν κάλεσε την Τουρκία να "απελευθερώσει αμέσως

Τουρκικό εφετείο ανέτρεψε σήμερα την απαλλακτική απόφαση για 9 ανθρώπους, μεταξύ αυτών o επιχειρηματίας και ακτιβιστης Οσμάν Καβαλά, σε μια υπόθεση που σχετίζεται με τις μαζικές διαδηλώσεις το 2013, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στη γνώση του Ρόιτερς.

 

Ένα νέο κατηγορητήριο σε βάρος του για "απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης" για την υποτιθέμενη συμμετοχή του στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και για "πολιτική κατασκοπεία" δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας χαιρετίζει την πρόταση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, για την απονομή του Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης “Václav Havel” στον Οσμάν Καβάλα.

Τουρκικό δικαστήριο αθώωσε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 τον επιχειρηματία και ακτιβιστή Osman Kavala και άλλους οκτώ κατηγορούμενους μετά από μια μακρά και αμφιλε

Το ΙΚΚΙΚ στηρίζοντας τον Οσμάν Καβάλα, που κρατείται παράνομα από τον Νοέμβριο του 2017 χωρίς καταδίκη για οποιοδήποτε έγκλημα, χαιρετίζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ως ένα σημαντικό βήμα για την δικαίωση του αγώνα για την αποφυλάκιση του Osman Kavala. 

Ο Τούρκος επιχειρηματίας, ακτιβιστής και φιλάνθρωπος Οσμάν Καβαλά, η δίκη του οποίου με την κατηγορία της «απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης» επικρίνεται

Για πολλά χρόνια ο OSMAN KAVALA, με καταγωγή από την Καβάλα, βοήθησε στην προσέγγιση και την συνεργασία της πόλης μας με αρκετές πόλεις της Τουρκίας, προς όφελος και των δύο πλευρών

Το ΙΚΚΙΚ στηρίζοντας τον Οσμάν Καβάλα, που κρατείται στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2017 χωρίς καταδίκη για οποιοδήποτε έγκλημα, χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αρχαιολόγων για την απονομή σε αυτόν του Βραβείου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019

Επιπλέον, η παράταξή μας συγχαίρει τους συμπολίτες μας δικηγόρους Χάρη Δαλκίτση, Αθανάσιο Αθανασίου, Αθανάσιο Πατσάκα, καθώς και τον Ιωάννη Βύζικα, πρόεδρο του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού, 

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, εκδικάζεται σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, η υπόθεση του φίλου της Καβάλας, OsmanKavala, ο οποίος κατηγορείται για ανάμιξή του στο πραξικόπημα του 2016, κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας. 

Η Συμπαράταξη Πολιτών εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στον επίτιμο δημότη Καβάλας, Ιδρυτικό μέλος του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ. και Πρόεδρο του Ιδρύματος Anadolu Kultur, Οσμάν Καβάλα ο οποίος κρατείται σε τουρκικές φυλακές.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως καταδικάζει οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται από τις αρχές που προσβάλλουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Οι αρχές της ελευθερίας της έκφρασης, της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι για μας αδιαπραγμάτευτη. 

Το Ι.Κ.Κ.Ι.Κ απευθύνει έκκληση προς τις τουρκικές δικαστικές αρχές να επιδείξουν προσοχή όσον αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως επιβάλλεται από τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, και να απαλλάξουν τον OSMAN KAVALA από όλες τις κατηγορίες.

Η δίκη 16 προσώπων που κατηγορούνται ότι «επιχείρησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση» της Τουρκίας υποστηρίζοντας διαδηλώσεις το 2013, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Οσμάν Καβαλά, θα αρχίσει στις 24 Ιουνίου, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.