Μεσορόπη Καβάλας

Στολίστηκαν οι επιτάφιοι τη Μεγάλη Πέμπτη (02/05), στις εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και του Τιμίου Προδρόμου, στη Μεσορόπη Καβάλας.

Τους καταρράκτες της Μεσορόπης, στις πλαγιές του όρους Παγγαίο, επισκέφθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 ο Ηλίας Πεντίκης.

Ένα όμορφο αφιέρωμα έκανε το travelgo.gr, στα χωριά της Μουσθένης και της Μεσορόπης.

Τα Θεοφάνια γιόρτασαν σήμερα 19 Ιανουαρίου, όσοι ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο στη Μεσορόπη.

Η Μεσορόπη είναι χωριό του Δήμου Παγγαίου στον νομό Καβάλας. Η ονομασία προήλθε από την αρχαία πρόταση: εν μέσω ορέων οπή και μετεξελίχθηκε σε Μεσορόπη, που έγινε και η ονομασία του χωριού.

Το απόγευμα της Παρασκευής (11/08), στη Μεσορόπη σε μία ταβέρνα της περιοχής, ένα αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε ένα 5χρονο παιδί.

Μόλις ανακαλύψεις τι μπορείς να κάνεις στις διακοπές σου στην Καβάλα και τη Θάσο, θα νιώσεις την επιθυμία να επιστρέφεις ξανά και ξανά σε αυτό τον μαγικό προορισμό της βόρειας Ελλάδας που συνδυάζει τόσο μοναδικά βουνό και θάλασσα. 

Νεκρός από πυροβολισμό έπεσε ένας 35χρονος άνδρας στη Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου λίγο πριν τη 1:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου. Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η αστυνομία.

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μοναδική πράξη αυτοθυσίας του μικρού ήρωα, Τηλέμαχου Τσιμηρίκα, που βούτηξε στο φλεγόμενο σπίτι των παπούδων του για να σώσει τα αδελφάκια του.