Energean oil and gas

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  με απόφασή του συναίνεσε στο deal της γαλλικής και της ελληνικής εταιρίας, που είχε ανακοινωθεί από τους δύο παραχωρησιούχους στις 27 Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί ότι το block 2, δυτικά της Κέρκυρας και στα όρια με την ιταλική πλευρά του Ιονίου, είχε παραχωρηθεί με σύμβαση το 2017, (κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού), στην κοινοπραξία των εταιριών Total (50%) – Edison (25%) – ΕΛ.ΠΕ (25%).

H Energean εκδήλωσε ενδιαφέρον στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα» ως χώρου αποθήκευσης φυσικού αερίου.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Πυροσβεστικό Σώμα από την εκπαίδευση της Π.Υ. Αερολιμένα Καβάλας και της Π.Υ. Καβάλας σε πυρκαγιές υγρών καυσίμων που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 23 Ιανουαρίου.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 21 ως τις 23 Ιανουαρίου ευρεία άσκηση εκπαίδευσης της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Energean στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας), η Energean είχε την χαρά να υποδεχθεί τις προηγούμενες ημέρες στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβά

Στη διάρκεια της επίσκεψης, η αμερικανική αντιπροσωπεία περιήγηθηκε τις εξέδρες του Πρίνου, το ιδιόκτητο γεωτρύπανο “Energean Force”, το οποίο εκτελεί αυτήν την περίοδο οριζόντια γεώτρηση στο κοίτασμα Έψιλον