Πρωτοσέλιδα

 

 

 

 

 

Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει μια εντυπωσιακή χρονιά η Energean, καθώς κατακτά και τα τρία βραβεία στα οποία ήταν υποψήφια από το Oiland GasCouncil. 

 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των OilandGasCouncil“AwardsofExcellence” («Βραβεία Αριστείας») που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 4ηςΔεκεμβρίου στο HiltonParkLaneστο Λονδίνο, η Energeanκέρδισε το βραβείο για τη «Συμφωνία της Χρονιάς» (DealoftheYear), η οποία αναφέρεται στην εισαγωγή της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, καθώς και το βραβείο «Εταιρεία Πετρελαίου και Αερίου της Χρονιάς» (Oil& GasCompanyoftheYearγια κεφαλαιοποίηση έως 1 δισεκ. δολάρια).

 

Επίσης, το βραβείο «Διευθύνων Σύμβουλος της Χρονιάς» (ExecutiveoftheYear) κέρδισε ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, ο οποίος με αφορμή τις ξεχωριστές αυτές διακρίσεις δήλωσε τα εξής:

 

«Η Energeanείχε ένα καταπληκτικό 2018 που χαρακτηρίστηκε από σημαντικά γεγονότα: 

-Την άντληση κεφαλαίων ύψους 2 δισεκ. δολαρίων από τις αγορές

-Τη μεγαλύτερη εδώ και τέσσερα χρόνια Δημόσια Εγγραφή εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Λονδίνο και την ένταξη της μετοχής στον δείκτη FTSE250.

-Τη λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης για το ύψους 1,6 δισεκ. δολαρίων projectτης ανάπτυξης των κοιτασμάτων Karishκαι Taninστο Ισραήλ, παράλληλα με την εξασφάλιση 12 συμβολαίων πώλησης 4,2 δισεκ. κυβικών μέτρων αερίου ετησίως μέσω του μοναδικού FPSOστην Ανατολική Μεσόγειο.

-Τη σταθερή ανά τρίμηνο αύξηση της παραγωγής στην Ελλάδα.

 

Μέσα σε δέκα χρόνια, δημιουργήσαμε εκ του μηδενός 400 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου βεβαιωμένα και δυνητικά αποθέματα  Η Energeanείναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την κατάκτηση αυτών των βραβείων κύρους που αποτελούν αναγνώριση των σημαντικών επιτευγμάτων αυτής της χρονιάς».

 

Σημειώνεται ότι για την κατάκτηση των βραβείων η Energeanείχε ανταγωνισμό από μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα στη διεθνή βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς μεταξύ των υποψηφίων για τη «Συμφωνία της Χρονιάς» ήταν η ύψους 10 δισεκ. δολαρίων συμφωνία εξαγοράς των χερσαίων assetsτης BHPBilitonστις ΗΠΑ από την BP, ενώ μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο «Διευθύνων Σύμβουλος της Χρονιάς» ήταν η KatieJacksonτης Shell, ο PatrickPouyanneτης Total, oKarlJohnnyHersvik  της AkerBPκ.α.