ΔΙΠΑΕ

Την Παρασκευή (23/02), φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας ύψωσαν ένα μεγάλο πανό διαμαρτυρίας στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Καβάλας.

Από τις 12 έως τις 16 Φεβρουαρίου, το τμήμα Χημείας του ΔΙ.ΠΑ.Ε., σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης της Γαλλίας, υποδέχτηκε στην Καβάλα τρεις καθηγητές από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στα πλαίσια της συνδιοργάνωσης του 2ου Διεθνούς Σχολείου «Towards a Green and Sustainable World».

Για την πρόταση της παράταξης 'ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ', που υιοθέτησε ο δήμαρχος για δημιουργία ιδιωτικού πανεπιστημίου στις εγκαταστάσεις του ΔΙΠΑΕ, μιλά ο επικαφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΔΙΠΑΕ, Αθανάσιο Μητρόπουλο, για την πανεπιστημιούπολη της Καβάλας και την ανακαίνιση των εστιών της, προοριζόταν ένα ποσό των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ. 

Κοινή ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων φυσικού, χημικού, πληροφορικής, λογιστικής και χρηματοοικονομικής του ΔΙΠΑΕ Καβάλα

Ο Δήμος Καβάλας θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση γνωριμίας των Επιστημονικών Φορέων και Συλλόγων του Δήμου Καβάλας, με τους επιστήμονες και καθηγητές του ΔΙΠΑΕ, με τίτλο «Think Tank».

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΔΙΠΑΕ, για την εισβολή των ΜΑΤ στη νομική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Καβάλας εξέδωσαν ανακοίνωση αναφέροντας ξανά την αντίθεση τους για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, και έκαναν κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη (25/01), στις 17:00 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (18/01), στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητές του ΔΙΠΑΕ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Την Πέμπτη (18/01), στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητές του ΔΙΠΑΕ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Την Τετάρτη (03/01) το ΠΑΣΟΚ Καβάλας, συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο συζήτησης την φημολογούμενη απόσχιση του εκπαιδευτικού ιδρύματος της Καβάλας από το ΔΙ.ΠΑ.Ε. και την απορρόφησή του από το Δ.Π.Θ.

Για τις αλλαγές στον «ακαδημαϊκό χάρτη» και την συγχωνεύσεις τμημάτων του ΔΠΘ στην Κομοτηνή και την απορρόφηση τμημάτων του ΔΙΠΑΕ από το ΔΠΘ εξέφρασε ανησυχίες κλιμάκιο του ΚΚΕ την την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023.

Η συνέλευση του Τμήματος Πληροφορικής διαφωνεί κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος ενός μέλους ΔΕΠ με την ενδεχόμενη απορρόφηση των Τμημάτων των κόμβων Καβάλας και Δράμας του ΔΙΠΑΕ.

Αναστάτωση και αντιδράσεις στους κόλπους των πανεπιστημιακών της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να... αφαιρέσει από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος επτά τμήματα σχολών σε Καβάλα και Δράμα

O υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε ότι το ΔΠΘ θα ενσωματώσει όλα τα τμήματα που είναι εγκατεστημένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γεγονός που θα το καταστήσει το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας καθώς θα αποτελείται από 30 τμήματα και θα έχει περίπου 29.000 φοιτητές.

“Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στα Πανεπιστήμια, δεν είναι οι ανάγκες των φοιτητών και των εργαζομένων σε αυτά. Γι΄ αυτό, είτε ενταχθούν στο ΔΠΘ, είτε παραμείνουν στο ΔΙΠΑΕ τα συγκεκριμένα τμήματα, η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών θα παραμείνουν”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ ΑΜΘ, για την πιθανή απορρόφηση τμημάτων του ΔΙΠΑΕ από το ΔΠΘ.

“Είναι αδιανόητο να προωθείται η ανάπτυξη του ΔΠΘ μέσω ενεργειών που πλήττουν την ανάπτυξη του Τμήματος μας και του ΔΙΠΑΕ”, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας τους, τα μέλη του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ.

Με νόμο τον οποίο αναμένεται να φέρει στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης καταργούνται τα 36 από τα 37 νέα τμήματα “Γαβρόγλου”, τα οποία είχαν τεθεί σε αναστολή έναρξης λειτουργίας.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί και θα εγκριθεί η τροπολογία νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με την οποία ενσωματώνονται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τα 7 πανεπιστημιακά τμήματα της Καβάλας.

Στην υπογραφή δύο μνημονίων συνεργασίας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) προχώρησε η Energean, σε μια εξέλιξη που ενδυναμώνει την ήδη μακρά σχέση των δύο πλευρών, με στόχο την ενίσχυση της προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης για τη νεολαία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

“Εμείς στηρίζουμε το ΔΙΠΑΕ και τα Τμήματά του στην Καβάλα, πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστούν οι αρρυθμίες στη λειτουργία του και ότι η Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας θα βρει το δρόμο της και τη θέση που της ανήκει. Αλήθεια, ποια είναι η άποψη των βουλευτών του νομού για το ζήτημα αυτό; Υιοθετούν το σενάριο της ένταξης στο ΔΠΘ; Γιατί κρύβονται τόσο καιρό;, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, για τα σενάρια ένταξης των τμημάτων του ΔΙΠΑΕ σε Καβάλα και Δράμα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ο καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος εξελέγη πρώτος Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, με καθολική αποδοχή από τα μέλη του συμβουλίου της διοίκησης με ψήφους 11-0.

Την Πέμπτη (18/05), η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, συναντήθηκε με τον Αντιπρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα, Δημήτρη Μπαντέκα.

Την Καβαλιώτισσα φοιτήτρια πληροφορικής, Αλκμήνη Γαϊταντζή, συγχαίρει ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Χαράλαμπος Χρυσανίδης.
 

Την Παρασκευή (05/05) η Σχολή θετικών επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, έκανε εκδήλωση αναγόρευσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ως επίτιμου μέλους του Διεθνούς Επιμελητηρίου Μηχανικών Πετρελαίου (SPE).

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου στις 5:00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καβάλας καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Σελίδες