Παρεμβάσεις που ξεπερνούν τις 230.000 ευρώ, και αφορούν τη «Δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών Δήμου Παγγαίου», εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», μετά από συντονισμένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής.

 

Τα σημεία παρέμβασης είναι: α) η παραλία Οφρυνίου, εντός οικισμού, β) η παραλία Αμμολόφων, περιοχή κατασκηνώσεων, γ) η παραλία Νέας Ηρακλείτσας, περιοχή πάρκινγκ, και δ) η παραλία Νέας Περάμου, στο ύψος της οδού Αγ. Κωνσταντίνου. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού, ώστε να παρέχεται στα άτομα με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας, ολοκληρωμένη η αλυσίδα προσβασιμότητας.

 

 

Προβλέπεται η κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών που θα αφορούν στην ψυχαγωγία και στην άθληση ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας, συνεισφέροντας στην εξυπηρέτηση αλλά και την άρση της περιθωριοποίησής τους από το κοινωνικό σύνολο.

 

 

Για κάθε σημείο παρέμβασης προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση: α) διάταξης για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα, η οποία συμπεριλαμβάνει φωτοσυναγερμό, ντουζιέρα και πακέτο τηλεμετρίας, β) χημικής τουαλέτας για ΑμεΑ, γ) μη μόνιμου συναρμολογούμενου αποδυτηρίου, δ) ξύλινου διαδρόμου για ΑμεΑ, ε) χώρου σκίασης και στ) σήμανσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ