Πλήθος κόσμου συμμετείχε στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαΐου στην Καβάλα, στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας, κατά της χρήσης του ονόματος Μακεδονία από την ΠΓΔΜ.

 

Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απηύθυναν μεταξύ άλλων οι μητροπολίτες Φιλίππων – Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων και Ελευθερούπολης Χρυσόστομος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος

 

 Βίντεο με τις ομιλίες  

 

Κεντρική ομιλήτρια του συλλαλητηρίου ήταν η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα η οποία ήταν και η υπεύθυνη της διοργάνωσης. 

 

ΠΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΧΕ;

 

 

ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και κόσμος από τις γειτονικές πόλεις της Ξάνθης και της Κομοτηνής που έφτασε στην Καβάλα με λεωφορεία και ιδιωτικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες στην Καβάλα έφτασαν 10 λεωφορεία από την Ξάνθη, 1 από την Κομοτηνή, 1 από τον Νέστο και 1 από το Παγγαίο. 

 

Αστυνομικές πηγές έκαναν λόγο για συμμετοχή που κυμαινόταν από 3.000 έως 4.000 άτομα. 

 

Ωστόσο οι εικόνες που κατέγραψαν drone πάνω από την πλατεία, όπως αυτό του «Tetracopterakias» δείχνουν μια πλατεία γεμάτη μόνο στο πάνω μισό τμήμα της καθώς και σκόρπιο κόσμο να κινείται στην οδό Δραγούμη. Η οδός Δοϊράνης ήταν σχεδόν άδεια, το ίδιο και η οδός Ομονοίας στην οποία καταγράφεται κίνηση αυτοκινήτων. 

 

Σε κάθε περίπτωση, το συλλαλητήριο αυτό είχε περισσότερο κόσμο από ό,τι το συλλαλητήριο για τα διόδια.

 

Εικόνες drone tetracopterakias 

 

 

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα που κατέγραψε το drone του ΕΝΑ channel 

 

 

Δείτε εικόνες από το drone του Center TV 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ