(update: 30/9/2017 - 21:15)

 

Τρίτος νικητής αναδείχθηκε στο φετινό Σπάρταθλο ο Καβαλιώτης αθλητής Νίκος Σιδερίδης καταφέρνοντας όχι απλώς να ανεβεί στο βάθρο αλλά και να σημειώσει ξεχωριστά ρεκόρ.

 

Αποτελεί τον 2ο καλύτερο Έλληνα Σπαρταθλητή όλων των εποχών, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση για Έλληνα αθλητή στη συγκεκριμένη διοργάνωση εδώ και 27 χρόνια, όντας πίσω μόνο από τον ανεπανάληπτο Γιάννη Κούρο.

 

Ήταν 11η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του αγώνα. Μετά από 19 χρόνια Έλληνας ανεβαίνει ξανά στο βάθρο του Σπάρταθλον.

 

Έκανε 246 χλμ σε λιγότερο από 23 ώρες! Χαμογελαστός πάντοτε, χαμηλών τόνων και σεμνός κατά τη βράβευσή του, αφιέρωσε το νέο μετάλλιο «στο Χριστούλη που μας προσέχει». 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΙΔΗ 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΙΔΗ 

 

 

Ο άθλος του Νίκου Σιδερίδη ήταν ιδιαίτερα σημαντικός σε αυτή τη διοργάνωση στην οποία λαμβάνουν μέρος 400 αθλητές από 52 χώρες απ’ όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων μόνο 60 Έλληνες. 

 

Σε μήνυμά της, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα αναφέρει: 

 

"Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, πληροφορήθηκα τον απίστευτο άθλο ενός τεράστιου Καβαλιώτη υπεραθλητή.
Ο Νίκος Σιδερίδης τερμάτισε 3ος στον ιστορικό αγώνα ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, ξεπερνώντας για μια ακόμη φορά τον εαυτό του και δεκάδες ιερά τέρατα των μεγάλων αποστάσεων.

 

Η νίκη του αυτή μας γεμίζει όλους τους Έλληνες, αλλά και κυρίως όλους τους Καβαλιώτες, με υπερηφάνεια και τον κατατάσσει στο Πάνθεον των κορυφαίων Ελλήνων και φυσικά Καβαλιωτών αθλητών, όλων των εποχών.

 

Επίσης, θερμά συγχαρητήρια στον προπονητή του κ. Γιάννη Τζανετάκη και στην ομάδα του.

Ο Δήμος Καβάλας, μόλις ο Πρωταθλητής μας με το καλό επιστρέψει και ανακτήσει τις δυνάμεις του, θα τον τιμήσει με τον τρόπο που αρμόζει στις επιδόσεις και το ήθος του"