Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων στο νησί της Θάσου καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση. Καθοριστικό παράγοντα στην απόφαση των εργαζομένων στον δήμο της Θάσου να μην συμμετάσχουν στην απεργία έπαιξε η αυξημένη τουριστική κίνηση που σημειώνεται από τα μέσα Ιουνίου από Βαλκάνιους και Τούρκους τουρίστες.

 

 

Να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου το προηγούμενο διάστημα κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα στα οποία είχαν καταφύγει για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Μάλιστα έχουν ήδη πληρωθεί το μισό από το ποσό το οποίο τους οφείλεται και αναμένεται να πληρωθούν και το υπόλοιπο.

Ερωτηθείς σχετικά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Θάσου Νίκος Ψαλίδας, τόνισε πως μέχρι σήμερα και παρά την απεργία στους υπόλοιπους δήμους η Θάσος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων. «Οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει πως με τόσο κόσμο στο νησί θα ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση. Επιπλέον θα γινόταν τεράστια ζημιά στον τουρισμό και κατ’ επέκταση στην οικονομία του νησιού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους που βοήθησαν τα μέγιστα να μαζευτούν τα σκουπίδια από το μεγαλύτερο μέρος του νησιού παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο τριήμερο είχαμε πάρα πολύ κόσμο. Κάποια προβλήματα που ίσως παρατηρήθηκαν οφείλονται σε αβαρίες δυο απορριμματοφόρων, τα οποία θα φροντίσουμε να επισκευάσουμε άμεσα», είπε συγκεκριμένα.