Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου ξεκινάει το Σεμινάριο Βιολιού με τον διακεκριμένο βιρτουόζο Γιάννη Κορμπέτη, τον οποίο φιλοξενεί το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας έως την Κυριακή 22/2. Περίπου 20 μαθητές βιολιού όλων των ηλικιών – από την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, τη Δράμα και φυσικά την Καβάλα – έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και οι αιτήσεις συνεχίζονται.

O καλλιτέχνης ξεκίνησε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Σε ηλικία 14 ετών πήρε το πρώτο του Πτυχίο στο βιολί με Άριστα παμψηφεί και σε ηλικία 16 ετών πήρε το Δίπλωμα, επίσης με Άριστα παμψηφεί. Από το 1998 ως το 2006 υπήρξε μαθητής του Ulf Hoelscher στην Ανώτατη Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καρσλρούης, από το οποίο έλαβε τα εξής διπλώματα: Δίπλωμα Ορχηστρικής Μουσικής (Orchester Musik, 2003, με βαθμό 1*), Δίπλωμα Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης (Diplom “Künstlerische Ausbildung”, με βαθμό 1*) και Δίπλωμα Σολίστα (Konzertexamen, 2006, με βαθμό 1*).

Έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία) με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως Ulf Hoelscher, Jean Sulem, Christian Euler, Martin Ostertag και David Geringas, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο. Επίσης, έχει ηχογραφήσει έργα για την ελληνική και τη γερμανική ραδιοφωνία (SWR) και έχει κέρδίσει πολλά βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Oρχήστρα Neue Philharmonia Hungarica στο Festival Ruhr, με τη Sinfonietta της Σόφιας στη Σόφια (Festival Salon des Arts NDK), με την Κρατική Ορχήστρα του Bacau της Ρουμανίας, με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την Baden Baden Jugendorchester, με το Ensemble Korrespondenzen Baden-Baden, με την Festival Orchester Euroclassic, με την Nürnberger Jugendorchester στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, με την Ορχήστρα του Φεστιβάλ στο 1ο Φεστιβάλ “Γ. Α. Παπαϊωάννου” και με την Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας το 1994, στη συνάντηση Ορχηστρών Νέων στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Έχει κερδίσει το χρηματικό βραβείο του Ιδρύματος “Προποντίς”, την υποτροφία “Γ. Α. Παπαϊωάννου”, την υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης” και την υποτροφία “Αλεξάνδρα Τριάντη” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει masterclasses με τους Wolfgang Jahn, Sebastian Schmidt, Sergej Kravchenko, Λεωνίδα Καβάκο, Charles Avsharian, Stephen B. Shipps, Taras Gabora, Sergej Stadler και το Κουαρτέτο Faure. Από το 1998 μέχρι το 2003 υπήρξε μαθητής του Στέλιου Καφαντάρη.

Τον Ιούνιο του 2010 υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Βοηθός Καθηγητή του Ulf Hoelscher στην ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ που διοργανώθηκε στην Ασπροβάλτα.

Ο Γιάννης Κορμπέτης παίζει με ένα βιολί τού “Antonio Maria Lavazza”, κατασκευής 1703.

Το Σεμινάριο – που θα διεξαχθεί στους χώρους του Δ.Ω.Κ. – απευθύνεται σε μαθητές βιολιού όλων των ηλικιών και επιπέδων, καθώς και σε αποφοίτους, εντός και εκτός Καβάλας. Το κόστος συμμετοχής για ένα ατομικό μάθημα διάρκειας 60΄ έχει οριστεί στα 15€ για τους μαθητές του Δ.Ω.Κ. και στα 30€ για μαθητές εκτός Δ.Ω.Κ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος των διοργανωτών και του καθηγητή είναι το Σεμινάριο να κορυφωθεί με μία Τελική Συναυλία Επίλεκτων Μαθητών, που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο (21/2) ή την Κυριακή (22/2). Τέλος, παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν εξασφαλίσει πιανιστική συνοδεία όπου αυτή είναι απαραίτητη.

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής: Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, Βενιζέλου 67 – Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Δευτέρα-Παρασκευή 8:00-22:00 & Σάββατο 8:00-13:00 | τηλ: 2510.222119 | Email: [email protected]

 

        Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.                                     Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

   Χαράλαμπος Τριανταφυλλίδης                                     Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος