ΔΩΚ

Ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ πιάνου για 4 χέρια από την Marianne Libis Wandersleben και τον Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, δόθηκε την Πέμπτη (22/02) στην Καβάλα.

Σημαντική ήταν η διάκριση που πέτυχε η μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Λυδία Προκόβα - Παπαδοπούλου, στον 4ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Χ.Α.Ν.Θ. «Τάσος Παππάς» για Πιάνο – Έγχορδα – Πνευστά – Νυκτά που έλαβε χώρα στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2023 στην Θεσσαλονίκη.

Την Πέμπτη (31/08) στις 21:00, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας γιορτάζει την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού και στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, η σοπράνο Όλγα Μπαλωμένου και ο πιανίστας Πάρης Τσίρτσης θα παρουσιάσουν το project «AdAstra», μια συναυλία νεοκλασικής και ηλεκτρονικής μουσικής.

Οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Θεοδοσία και Άρης Δαφνιώτης είχαν σημαντική διάκριση στον «6ο Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου για παιδιά» που έλαβε χώρα στις 18 και 19 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Σημαντική ήταν η διάκριση που πέτυχε η μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Πασχαλίνα Ντινούδη στον Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιού

'Έφυγε”  από τη ζωή η Καβαλιώτισσα φοιτήτρια Ιατρικής η οποία είχε αναδειχθεί η πρώτη των πρώτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019 Μυρτώ Φουρουντζόγλου. Η Μυρτώ διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο όταν πέρασε στην σχολή Ιατρικής αλλά δεν τα παράτησε στιγμή 

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας της Κ.Α.Π. Θέμης Καλπακίδης, με γραπτή του δήλωση τοποθετείται σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, αλλά και για το κύρος του Δημοτικού Ωδείου που όπως αναφέρει υποβαθμίζεται. 

Σε απολύμανση του κτιρίου στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας προχώρησαν ειδικά συνεργεία το πρωί της Δευτέρας (19/10) μετά το κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε καθηγητή.

 

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στις 20.00, στην Αίθουσα «Γ.Α. Παπαϊωάννου», το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό Ρεσιτάλ πιάνου του καθηγητή του Κωνσταντίνου Τσαφή. 

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας εκφράζει την θλίψη του για τον πρόωρο χαμό του καθηγητή κιθάρας Κωνσταντίνου Ανδριανάκη, ο οποίος υπήρξε καθηγητής στο ΔΩΚ επί σειρά ετών.

Δύο συναυλίες προσφέρει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (ΔΩΚ) προσεχώς, στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2019, με πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες και όλες τις μουσικές προτιμήσεις.

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το πρωί της Παρασκευής οι καθηγητές και η διοίκηση του ΔΩΚ με θέμα τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου. Στην συνέντευξη παρευρέθηκαν επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι της διοίκησης του Δήμου, καθώς και καθηγητές του ΔΩΚ.

Μεγάλη ήταν η συγκομιδή βραβείων και διακρίσεων για τους ταλαντούχους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας τον Απρίλιο. Οι διακρίσεις γεμίζουν με χαρά και υπερηφάνεια την Οικογένεια του ΔΩΚ και την Καβάλα!

Η φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας, αύριο Μεγάλη Τετάρτη, στις 20.00 το βράδυ, στην πλατεία Καπνεργάτη, θα δώσει την καθιερωμένη συναυλία της στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας ερμηνεύοντας γνωστά κλασσικά κομμάτια Ελλήνων και ξένων συνθετών.

 

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, στις 9:00 το βράδυ στην Παλιά Μουσική (πρώην τζαμί Χαλίλ Μπέη),θα απολαύσουμε ένα Ρεσιτάλ Κιθάρας του διακεκριμένου Καβαλιώτη ΝΙΚΟΥ ΖΑΡΚΟΥ – κιθαριστή με πλούσια δισκογραφική και καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Με αφορμή τα όσα είδαν τη δημοσιότητα σχετικά με τον Πρόεδρο του ΔΩΚ, η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει ότι και το γεγονός αυτό αποδεικνύει την ορθότητα της αξίωσης που προβάλλαμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση η διοίκηση και να καταδικάσει τις φασιστικές δηλώσεις του νοσταλγού της χούντας

Με τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιανουαρίου η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση με το πρόβλημα της καθυστέρησης στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Αναφορικά με την οικονομική διαχείριση του φορέα το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, ανακοινώνει: Η διαμόρφωση της αύξησης του κόστους μισθοδοσίας, έχει να κάνει 

Τέσσερις συναυλίες από τις 10 έως τις 13 Μαΐου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου θα πραγματοποιήσει η “YOUNG POWER ORCHESTRA” του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την ημέρα που δημιουργήθηκε με συνθέτη και ενορχηστρωτή της όλης προσπάθειας τον Κρίστοφερ Μπάκα.

Η πολύπλευρη παρουσία των μουσικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας συνεχίζεται με πολύ έντονους ρυθμούς, καθώς οι ορχήστρες του γεμίζουν με όμορφους ήχους εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους με ποικίλες δράσεις εντός και εκτός Καβάλας.

Μετά την εξαιρετική συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης» που παρακολουθήσαμε το βράδυ του Σαββάτου, το 18ο Φεστιβάλ «Παπαϊωάννου» ολοκληρώνεται με το Ρεσιτάλ Κλασικού Τραγουδιού της υψιφώνου Μίνας Πολυχρόνου και του πιανίστα Κάρολου Ζουγανέλη.

 

Το 18ο Φεστιβάλ «Παπαϊωάννου», που διοργανώνουν ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (ΔΩΚ), ολοκληρώνεται με δύο εκδηλώσεις: μία Συναυλία Μουσικής Δωματίου και ένα Ρεσιτάλ Τραγουδιού.

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε ο αριστούχος μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Φίλιππος Μανωλούδης.

 

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 21:00, στην "ΠΑΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ" (πρώην Τζαμί Χαλίλ Μπέη στην Παναγία), ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζουν τον Ελληνοαυστραλό κοντραμπασίστα και συνθέτη Νικ Τσιάβο σε μία συναυλία με τίτλο One hundred months, third of east: Μια μικρή Οδύσσεια για σόλο κοντραμπάσο. 

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (Δ.Ω.Κ.) ανοίγει τις πύλες του για να καλωσορίσει παλιούς και νέους μαθητές τη σχολική χρονιά 2016-17. Οι εγγραφές ξεκινούν την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται καθημερινά με συνεχόμενο ωράριο, Δευτέρα ως Παρασκευή 8:00-21:00

Σελίδες