Εντίνονται το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για τη δυσοσμία που πλήττει την περιοχή του Χαλκερού αλλά και αρκετών περιοχών της Καβάλας οι οποίες όπως αναφέρουν προέροχνται από τη Βιομηχανία Φοσφωρικών Λιπασμάτων. Ο Δήμος Καβάλας και η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα με αφορμή τις καταγγελίες αυτές, των οποίων έχει γίνει αποδέκτης, απέστειλε σήμερα Τρίτη επιστολή προς τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο και ζητά να γνωστοποιηθούν οι μετρήσεις ρύπανσης που πραγματοποιούνται από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος. 

Η επιστολή αναφέρει: 

 

«Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

 

Τον τελευταίο καιρό ο Δήμος μας έχει γίνει αποδέκτης πολλών και σφοδρών παραπόνων, από τους κατοίκους του Χαλκερού και των ανατολικών συνοικιών της πόλης για έντονη δυσοσμία κατά κανόνα τις βραδινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα με πιθανή προέλευση το εργοστάσιο της Βιομηχανία Λιπασμάτων  (κατά τα λεγόμενα τους).

Μάλιστα, το θέμα αυτό απασχόλησε και την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρακαλούμε, σε περίπτωση που υπηρεσίες υπαγόμενες σε εσάς, πραγματοποιούν αντίστοιχες μετρήσεις ρύπανσης περιβάλλοντος που αφορούν το εν λόγω θέμα, να μας τις γνωστοποιήσετε».