Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην υλοποίηση μίας πάγιας θέσης για την Ειδική Αγωγή. Πιο συγκεκριμένα,  με το ΦΕΚ Β2532/2016 κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 αυξάνονται κατά 20% τα Τμήματα Ένταξης και κατά 8% τα Ειδικά Σχολεία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εκτός των υπαρχόντων, θα λειτουργήσουν συνολικά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 531 νέα τμήματα ένταξης, ενώ ιδρύονται 23 νέες Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και 12 Λυκειακές Τάξεις στα υπάρχοντα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια.

Ειδικότερα για το Νομό της Καβάλας, η ίδρυση έντεκα (11) νέων τμημάτων σε Δημοτικά σχολεία και πέντε (5) νέων τμημάτων ένταξης σε Γυμνάσια, ανακουφίζει τις ανάγκες μαθητών με ειδικά μαθησιακά κενά. Δεν πρέπει προφανώς να επαναπαυθούμε καθώς σε καμία περίπτωση δεν εξαλείφει το πρόβλημα των αναγκών που προαναφέραμε. Είναι πάντως ένα σημαντικότατο βήμα, σε σωστή κατευθυνση, η οποία εκτός των άλλων δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας για τους εκπαιδευτικούς.

Η ίδρυση επίσης του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καβάλας (ΦΕΚ Β2513/2016) ικανοποιεί το χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας και των συλλόγων ΑΜΕΑ της πόλης μας, να αντιμετωπίσει η πολιτεία με σοβαρότητα στο ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η καθημερινότητα ήταν σκληρή και δύσκολη για τους μαθητές καθώς αναγκάζονταν να μετακινούνται στη Δράμα για να ολοκληρώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική τους εκπαίδευση.

Η λειτουργία του σχολείου πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Ευελπιστούμε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα κινητοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση πίεσης.

ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας,