Ικανοποιητική αναμένεται η κίνηση για τα ξενοδοχεία στο χερσαίο τμήμα του νομού Καβάλας για τις ημέρες του Πάσχα. Κατά μέσο όρο αναμένεται πληρότητα γύρω στο 75-80% των κλινών.

 

Υπάρχουν ωστόσο και ξενοδοχειακές μονάδες που παρουσιάζουν για τις επόμενες ημέρες πληρότητες της τάξης του 80% ή και έως 100%.

 

Τις ημέρες του Πάσχα στην Καβάλα αναμένονται πολλοί Βούλγαροι επισκέπτες αλλά και επισκέπτες από την Ρουμανία. Σημαντικός είναι κι ο αριθμός Τούρκων επισκεπτών, πολλοί από τους οποίους επισκέπτονται όλο τον Απρίλιο την Καβάλα.

 

Ο κύριος όγκος τουριστών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνη Μιτζάλη, αναμένεται την Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου αφού για αυτή την ημερομηνία είναι προγραμματισμένες οι περισσότερες αφίξεις Βουλγάρων και Τούρκων.

 

Οι περισσότεροι αλλοδαποί επισκέπτες θα μείνουν για τρία βράδια ενώ οι Έλληνες επισκέπτες θα αναχωρήσουν στην πλειοψηφία τους το πρωί της Τρίτης του Πάσχα, που είναι φέτος αργία.

 

Σημαντικό ρόλο στο να επιβεβαιωθεί το καλό κλίμα ενόψει Πάσχα έπαιξε και η απόφαση των μεταφορέων της Βουλγαρίας να μην προχωρήσουν τελικά σε αποκλεισμό των συνόρων, όπως είχαν εξαγγείλει (από Μεγάλη Παρασκευή έως και 8 Μαϊου) ως αντίποινα στα χειμερινά μπλόκα των Ελλήνων αγροτών. Δείτε εδώ την παρέμβαση του Βούλγαρου πρωθυπουργού για το θέμα.

 

Σε αντίθεση πάντως με το χερσαίο τμήμα του νομού Καβάλας, οι πληρότητες για το Πάσχα δεν είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα στη Θάσο, όπου είναι αδύνατον η υπάρχουσα τουριστική κίνηση να καλύψει τόσο μεγάλο αριθμό κλινών.

 

Βέβαια, στη Θάσο δεν έχουν ανοίξει ακόμη όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα. Αυτή την περίοδο είναι ανοιχτές οι περισσότερες μεγάλες μονάδες. Στο νησί αναμένεται σημαντική κίνηση μέσα στο Πάσχα η οποία μάλιστα συμπίπτει φέτος και με την έναρξη της θερινής περιόδου (τυπικά από Απρίλιο) με τα πρώτα τσάρτερ να φέρνουν και βορειοευρωπαίους στην περιοχή.

 

Η κίνηση στη Θάσο αναμένεται να κλιμακωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Οι έως τώρα εκτιμήσεις μιλάνε για ένα καλοκαίρι καλύτερο κι από το –ομολουγουμένως- καλό περσινό. Οι πληρότητες στη Θάσο αναμένεται να φτάσουν το 100% για μεγάλο διάστημα στην καρδιά του καλοκαιριού ενώ αντίστοιχη εικόνα εκτιμάται ότι θα καταγραφεί και σε όλες τις παραλιακές περιοχές του υπόλοιπου νομού Καβάλας.