H εντεταλμένη σύμβουλος του δημάρχου Καβάλας σε θέματα Πολιτισμού, Επιστημών και Έμφυλης Βίας, Στέλλα Αργυρίου, ενημέρωσε την Παρασκευή 1 Μαρτίου, πως οι Καβαλιώτες μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν δωρεάν είσοδο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ιταλίας (δείτε ΕΔΩ).

 

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε επιστολή του αναφέρει πως αυτό δεν ισχύει, και πως αυτό που θα κάνει, είναι να δώσει μία συνοδευτική επιστολή σε όλα τα σχολεία ανά την επικράτεια, που θα ζητά από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στην Ιταλία, να διευκολύνουν τους μαθητές. Όμως η δωρεάν είσοδος είναι μία απόφαση καθαρά του κάθε μουσείου και του κάθε αρχαιολογικού χώρου.

 

 

Το Ινστιτούτο αναφέρει στην επιστολή του αναλυτικά τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι/ες,

 

Απευθύνομαι σε εσάς ύστερα από την είδηση που δημοσιεύσατε ότι το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, εξασφαλίζει τη δωρεάν είσοδο στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στην Ιταλία για τους μαθητές των σχολείων της Καβάλας.

 

Αναφορικά λοιπόν με αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι η πληροφορία αυτή δεν είναι ορθή και πιθανόν να προέκυψε από κάποια παρανόηση.

 

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο χορηγεί, κατόπιν αιτήματος, μία συνοδευτική επιστολή σε όλα τα σχολεία ανά την επικράτεια, με την οποία ζητά από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στην Ιταλία να θελήσουν να διευκολύνουν την είσοδο στους μαθητές, χωρίς όμως να μπορεί να εγγυηθεί την δωρεάν είσοδο.

 

Το Ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού ορίζει ότι τα γκρουπ των μαθητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να ζητήσουν και να εξασφαλίσουν δωρεάν είσοδο κατόπιν προκράτησης και σύμφωνα με τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό που αποφασίζει το κάθε μουσείο και αρχαιολογικός χώρος.

 

Προς αποκατάσταση της ορθότητας λοιπόν, σας παρακαλώ να διαδώσετε την παρούσα πληροφορία.”