Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη δημοσιογραφική «πιάτσα» της Καβάλας η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Αχιλλέα Καραγκιοζόπουλου. 

 

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο που τον ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια. 

 

Ήταν μόλις 55 ετών. Κανείς από τους συναδέλφους του δεν γνώριζε το παραμικρό. 

 

Η κηδεία του έγινε την Κυριακή στο χωριό που ζούσε, στο Μελισσοκομείο, στην εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. 

 

Ο Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος εργάστηκε για δεκαετίες ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες του νομού Καβάλας, μεταξύ αυτών και στην ποντιακή εφημερίδα "Αραεύω". Τελευταία του δημοσιογραφική εργασία ήταν στα έντυπα «Ελευθερία Λόγου» και «Ενήμερος Παγγαίου», μέχρι το θάνατο του εκδότη τους Νίκου Δορδοκίδη το 2021. 

 

Διακρίθηκε για το ήθος του και την προσήλωσή του στην εργασία του. 

 

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, ξεχώρισε με τα ρεπορτάζ του για την περιοχή του Παγγαίου και τα θέματα του πρωτογενούς τομέα που γνώριζε από πρώτο χέρι ως αγρότης. 

 

Ήταν εξάδελφος του πρώην βουλευτή Αχιλλέα Καραγκιοζόπουλου που έφυγε από τη ζωή το 2011. Συμπτωματικά, ο συνονόματός του είχε πεθάνει επίσης από καρκίνο, στην ίδια ηλικία. 

 

Ο Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος αφήνει πίσω του την οικογένειά του, σύζυγο, δύο γιους και μία κόρη. Το KavalaNews συλλυπείται τους οικείους του.