Δημοσιογραφία

Η ΕΣΗΕΜ-Θ σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και όλες τις Ενώσεις Συντακτών συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση του δημοσιογραφικού κλάδου από τις 5 το πρωί της 16ης Απριλίου έως τις 5 το πρωί της 17ης Απριλίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ.

Μέλη της Ένωσης συντακτών επαρχιακού Τύπου, είχαν συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και συζήτησαν για τα προβλήματα των δημοσιογράφων, αλλά και για το πως θα στηριχθούν και θα επιμορφωθούν μέσω σεμιναρίων, οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας, σε θέματα καινοτομίας και νέων τεχνολογιών στα ψηφιακά μέσα.

Η Ένωση συντακτών Μακεδονίας-Θράκης σε ανακοίνωση της αναφέρει πως είναι στο πλευρό των εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους μετά το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού “ATLAS TV”. 

Εκδήλωση με θέμα «Περιφερειακός Τύπος: Ο ρόλος & η ανάπτυξή του – Πώς προστατευόμαστε από την παραπληροφόρηση» διοργάνωσαν, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και το Επιμελητήριο Δράμας, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου.

Το Σάββατο (30/03), το Επιμελητήριο Δράμας & η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα “Περιφερειακός Τύπος: ο ρόλος & η ανάπτυξη του, πως προστατευόμαστε από την παραπληροφόρηση”.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ με ανακοίνωση της καταγγέλλει πως δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση από αστυνομικούς, την ώρα που κάλυπταν τις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ τονίζουν πως δημοσιογράφος στοχοποιήθηκε ονομαστικά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη δημοσιογραφική «πιάτσα» της Καβάλας η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Αχιλλέα Καραγκιοζόπουλου. 

Η Παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO στις 29 Σεπτεμβρίου 2011, έπειτα από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου.

Πέθανε την Τετάρτη (10/01) σε ηλικία 63 ετών, η δημοσιογράφος με καταγωγή από την Καβάλα, Θεοδώρα Αγουρίδου, όπως ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ. 

“Η ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου και η προστασία της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού αποτελούν αναντικατάστατους όρους της δημοκρατικής συνθήκης που υπερασπίζεται το πνεύμα του Πολυτεχνείου,” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της, η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών άφησε ο Βασίλης Γεωργίου, σκορπώντας θλίψη στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ και της δημοσιογραφίας που «υπηρέτησε» για πολλά χρόνια.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης, αναφέροντας πως η ΕΡΤ3 βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και πως έχει υποβαθμιστεί το ενημερωτικό της πρόγραμμα, λίγες μέρες πριν τη συμπλήρωση 10 ετών από το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 από τις 10.00 έως τις 14.00 σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ, τα γραφεία Τύπου και κάθε χώρο εργασίας.

Η δημοσιογράφος Βάσω Μώραλη καταγγέλλει πως δέχθηκε χυδαία υβριστική επίθεση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Νικήσιανη, επειδή ανέδειξε παράνομα έργα τα οποία γινόντουσαν σε δασική περιοχή της Νικήσιανης, έργα τα οποία σταμάτησαν μετά από παρέμβαση του Δασαρχείου.

Τη Δευτέρα (15/05) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών η δημοσιογράφος Βασιλική Λιοτάκη.

«Βουτιά» έκαναν και το 2022 οι πωλήσεις εφημερίδων και περιοδικών, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση των επιχειρήσεων του Τύπου, οι οποίες δέχονται απανωτά και αλλεπάλληλα πλήγματα τα τελευταία χρόνια.

Με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από την δολοφονία του δημοσιογράφου.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια επιθυμεί την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής»

Με ανακοίνωση τους όλες οι ενώσεις συντακτών ενημερώνουν πως θα απεργήσουν την Τετάρτη (15/03), αναφέροντας παράλληλα και τα αιτήματα τους.

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει πως υπάρχει μία ισοπεδωτική και μεθοδευμένη εκστρατεία σπίλωσης των δημοσιογράφων και απαξίωσης του έργου τους, που ξέσπασε με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Η Ένωση συντακτών ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με ανακοίνωση της ενημερώνει

Έρευνα ακροατηρίου επιχειρεί να χαρτογραφήσει πώς έχουμε στο μυαλό μας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, παρέχοντας τη δυνατότητα να γράψουμε ό,τι σκεφτόμαστε για τα media -εμπιστευτικά και ανώνυμα.

Οι δημοσιογράφοι της Αθήνας συμμετέχουν, όπως και ολόκληρη η χώρα, στο βαρύτατο πένθος για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν άδικα και συμπαρίστανται στην οδύνη των οικογενειών και των οικείων τους.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Αλέξη Χαρίτση και το μέλος της Κ.Ε., Δημήτρη Στούμπο, συναντήθηκε με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στα γραφεία της Ένωσης, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020.

Στη φωτογραφία πάνω: η Βάσω Μώραλη στα στούντιο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, το 1988, μερικά χρόνια μετά την παγκόσμια πρωτιά της. 

 

Σελίδες