Ανακοίνωση εξέδωσαν τα έξι από τα ένδεκα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΓΤ Καβάλας τα οποία αποτελούν πλέον την πλειοψηφία και είναι οι:

 

Διαμαντής Σταγγίδης - αντιπρόεδρος, Φωτεινή Μαδεμλή - Ειδ. Γραμματέας, Νικόλαος Καλαντζόπουλος - Ειδ. Ταμίας, Μαρία Κολτσακίδου - Μέλος ΔΣ, Άννα Μονογυιού - Μέλος ΔΣ, Επαμεινώνδας Ρακιτζής - Μέλος ΔΣ, απέστειλαν την στο επίσημο e-mail του ΣΦΓΤ Καβάλας [email protected] και στο e-mail του προέδρου του ΔΣ το παρακάτω ενυπόγραφο (συνημμένο) αίτημα, ζητώντας σύγκληση του ΔΣ για την έγκριση των εκκρεμών αιτήσεων των νέων μελών και την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου με μοναδικό θέμα την αξιολόγηση του αιτήματος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη ΙΜΦΝ και Θάσου για μεταστέγαση του Συνδέσμου από την σημερινή του έδρα.

 

Ο πρόεδρος Ευάγγελος Καμπουρίδης με e-mail στις 21.01.2024 απέρριψε το αίτημα, αναφέροντας κατά λέξη:

 

"Σας παραπέμπω στο παλιό καταστατικό με 2ετή θητεία η οποία έληξε, πέρυσι , δόθηκε παράταση από την γενική συνέλευση έως τη κύρωση του νέου καταστατικού και με την σαφή οδηγία να οδηγήσουμε σαν ΔΣ τον σύνδεσμο σε εκλογές, πράγμα το οποίο και έγινε στο τελευταίο ΔΣ.

 

Είμαστε λοιπόν σε εκλογική περίοδο και με νέο καταστατικό σε ισχύ που σαφώς ΔΕΝ μας νομιμοποιεί (προβλέπει 9 μέλη).Αυτά και δεν κατανοώ την βιασύνη, ούτε τους υπαινιγμούς και τις απειλές.

 

Υπομονή μέχρι τις εκλογές , ρωτήστε όποιον δικηγόρο θέλετε (παρεμπιπτόντως έχω ρωτήσει αρκετούς)"

 

Μετά από όλα τα παραπάνω επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια.