Για το ποσοστό που εξασφάλισε η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου (20,18%), μιλά ο επικεφαλής της παράταξης, Νίκος Χρυσαφής

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου χαιρετίζει τον λαό του νησιού, που μέσα στον γενικό αρνητικό συσχετισμό δύναμης, έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη και κατάφερε μια θεαματική άνοδο για την παράταξη μας.

 

 Συγκεκριμένα η άνοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Θάσου ήταν από 9,79% και 821 ψήφους το 2019 σε 20,18% και 1445 ψήφους στις εκλογές του 2023. Αντίστοιχα πολύ θετικά ήταν και τα αποτελέσματα στην περιφέρεια που από 14,10% και 1099 ψήφους σε 26,45% και 1773 ψήφους στις εκλογές του 2023.

 

 Αυτή η άνοδος, μόνο τυχαία δεν είναι και αποτυπώνει ότι όλο και περισσότερος κόσμος στο νησί αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα για έναν άλλο δρόμο αγώνα, διεκδίκησης και με τις ανάγκες των πολλών ενάντια στα κέρδη των λίγων.

 

Σε τοπικό επίπεδο επιδρούν επιπρόσθετοι μηχανισμοί χειραγώγησης και εξαγοράς, που συνδέονται με την κυβέρνηση, τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα, άλλους παράγοντες κλπ.

 

Όπως φάνηκε και στις δημοτικές εκλογές, οι δυνάμεις της συντήρησης και της υπεράσπισης των συμφερόντων των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών και των λατόμων, μέχρι στιγμής εγκλωβίζουν μεγάλα κομμάτια του λαού.

 

Στον φόβο τους μήπως και ο λαός τους γυρίσει στην πλάτη, ανέσυραν από τις εφεδρείες τους όλα τα μέσα: τοπικούς κομματικούς παράγοντες, συνδιαλλαγές και κάθε μέσο που θα μπορούσε να αποπροσανατολίσει.     

                                                

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα, να είμαστε η λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με 5 δημοτικούς συμβούλους από 3, παρ όλο το καλπονοθευτικό νόμο. Στην ίδια κατεύθυνσή θα αγωνιστούν και  οι  εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στα τοπικά της Καλλιράχης, της Παναγίας, της Ποταμιάς και των Λιμεναρίων.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε απευθύνει και συνεχίζει να απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης στις μεγάλες μάχες που έρχονται, στο εργατικό – λαϊκό κίνημα σε προοδευτικό αριστερό κόσμο που σήμερα είναι απογοητευμένος από την πορεία της σοσιαλδημοκρατίας, από το δρόμο των ψευδαισθήσεων και των αυταπατών που έχει οδηγήσει στον εκφυλισμό.

 

Η ελπίδα για το λαό είναι ο δρόμος αμφισβήτησης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, είναι ο δρόμος των εργατικών - λαϊκών αγώνων σε σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

 

 Το επόμενο διάστημα οι Τοπικές Διοικήσεις θα κληθούν να βάλουν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως άλλωστε σημείωσε ο πρωθυπουργός. Θα μας βρούνε απέναντι τους ακόμα πιο δυνατούς, ακόμα πιο αποφασισμένους.

 

Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου                     

Χρυσάφης Νίκος