Για ζητήματα της Τροχαίας Καβάλας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Κώστα Κατσαφάδο, ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης.

 

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

 

Ο βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Κώστα Κατσαφάδο, για ζητήματα που αφορούν το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

 

Ο βουλευτής μετέφερε στον Υφυπουργό το αίτημα για τη δημιουργία Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στην Π.Ε. Καβάλας. Το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας έχει υπό την αρμοδιότητα του, εκτός από την πόλη της Καβάλας και τα διπλανά χωριά, ένα τμήμα της Εγνατίας Οδού, μήκους 73,4 χιλιομέτρων, ενώ κατά τους θερινούς μήνες η περιοχή κατακλύζεται από μεγάλο αριθμό τουριστών, οι οποίοι φθάνουν στη περιοχή οδικώς. Για τους λόγους αυτούς, η δημιουργία Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, με τομέα αρμοδιότητάς του το τμήμα της Εγνατίας Οδού που διέρχεται από την Π.Ε. Καβάλας, θα είχε ως αποτέλεσμα την πιο αποτελεσματική επίβλεψη του συγκεκριμένου οδικού δικτύου και την αποφυγή ατυχημάτων.

 

Στην συνέχεια, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την ανάγκη της διατήρησης της ισχύουσας κανονιστικής διαταγής μεταγωγών, στον τομέα ευθύνης του νομού Καβάλας.

 

Τέλος, ο Βουλευτής γνωστοποίησε την ανάγκη ενίσχυσης του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ με τέσσερις δίκυκλες λειτουργικές μηχανές, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Υπηρεσίας.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Κώστα Κατσαφάδο, που άκουσε με προσοχή τα αιτήματα που του μετέφερα και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε για την επίλυση τους.»

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας