“Από εκεί που φωτίζονταν οι στιβαροί πεσσοί με την υψηλή γλυπτική, βρεθήκαμε με τα κακάσχημα ντουβάρια ως φόντο για τους Φιλίππους προ του Παγγαίου, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στα social media, ο αρχαιολόγος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη, Μιχάλης Λυχούνας.

 

 

Ο κ. Λυχούνας αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

 

“Φωτίζοντας ντουβάρια!  Μέχρι να σβήσουν οι φωτιές στο Έβρο δεν ήθελα να γράψω τίποτε άλλο, ήμουν και παραμένω σε  κατάθλιψη. 

 

Ευτυχώς η παραμονή μου στο μουσείο Φιλίππων τη νύχτα της δεύτερης πανσελήνου προστάτεψε τα μάτια μου από τη φρίκη του φωτισμού .... του αρχαιολογικού τοπίου των νεόδμητων τοίχων (duvar yapi!). 

 

Κάποιοι το θεώρησαν και ωραίο και το πρόβαλλαν κιόλας στο φβ! Αυτό είναι ο αισθητικός μιθριδατισμός, η αποδοχή της παραμορφωμένης ασχήμιας ως ωραιότητας! 

 

Από εκεί που φωτίζονταν οι στιβαροί πεσσοί με την υψηλή γλυπτική, βρεθήκαμε με τα κακάσχημα ντουβάρια ως φόντο για τους Φιλίππους προ του Παγγαίου. 

 

Η χώρα δε χρεοκόπησε οικονομικά, αλλά και αισθητικά. Το βάρος σε αυτούς που προκάλεσαν και ανέχτηκαν την καταστροφή του τοπίου!”