Για τα τροχαία συμβάντα που αυξάνονται στην Καβάλα μιλά σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

 

Ανακοίνωση: 

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, οφείλει να επισημάνει τη δραματική αύξηση τροχαίων συμβάντων στην Π.Ε. Καβάλας, με συνέπεια σοβαρούς τραυματισμούς που χρήζουν μακράς νοσηλείας και αποκατάστασης, αλλά δυστυχώς και απώλειες ανθρωπίνων ζωών.

 

Η αξιοσημείωτη τουριστική κίνηση, οι συνεχείς μετακινήσεις, οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από οδηγούς και πεζούς, η ελλιπής σήμανση των οδών συνιστούν μερικούς από τους λόγους, στους οποίους οφείλεται η προαναφερθείσα κατάσταση. 

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος με σεβασμό πάντα στην ανθρώπινη ύπαρξη, κάνει έκκληση στους αρμόδιους φορείς-Κεντρική Διοίκηση, Περιφέρεια, Τοπική Αυτοδιοίκηση-να καταβάλουν τη μέγιστη προσπάθεια, ώστε να εφαρμόζονται αυστηρά τα μέτρα οδικής ασφάλειας, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, αλλά και να συμβάλλουν, ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές και οι συνθήκες κυκλοφορίας, με στόχο την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος εφιστά την προσοχή του καθενός ξεχωριστά και τονίζει τη σημασία της ατομικής ευθύνης οδηγών και πεζών.