Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Τους γιατρούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Καβάλας βράβευσε φέτος ο τοπικός Ιατρικός σύλλογος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, σε ανακοίνωση του ενημερώνει πως λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων και την αύξηση των ιών του αναπνευστικού, αποφάσισε την αναβολή της εκδήλωσης της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας και ο σύλλογος ζήτησε μεταξύ άλλων να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις των γιατρών, διότι υποβαθμίζουν και καθιστούν επισφαλές το έργο τους και κατ’ επέκταση την παροχή υπηρεσιών υγείας και να γίνει αναπροσαρμογή του νοσοκομειακού οργανογράμματος, ώστε να προκηρυχθούν και να καλυφθούν θέσεις σε καίριες ειδικότητες, αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα διαβήτη, που είναι στις 14 Νοεμβρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας στέλνει το δικό του μήνυμα για την ασθένεια.

Την Τετάρτη (15/11) στις 19:00 το απόγευμα, θα γίνει ευρεία σύσκεψη φορέων στα γραφεία της ΟΕΒΕ Καβάλας με μοναδικό θέμα συζήτησης τον συντονισμό κοινών δράσεων για την απόσυρση του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου. Συμμετέχουν Ιατρικός, Δικηγορικός και Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, καθώς και το Τεχνικό Επιμελητήριο.

“Ο Οκτώβριος είναι μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της συγκεκριμένης νόσου.

Την θέση της σχετικά με την μείωση του ορίου ηλικίας για την άδεια οδήγησης εξέφρασε, μιλώντας στο KavalaNews 102,8 η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου.

Για τα τροχαία συμβάντα που αυξάνονται στην Καβάλα μιλά σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας:

Εθελοντές του παραρτήματος των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα πραγματοποίησαν εμβολιασμούς σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νέστου, εμβολίασαν με τα απαραίτητα εμβόλια, παιδιά ROMA, στο δημοτικό διαμέρισμα Χρυσοχωρίου.

«Ζούμε επειδή εσύ προσφέρεις – Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου συχνά» είναι το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού της ημέρας του Εθελοντή αιμοδότη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με ανακοίνωση του ενημέρωσε πως πάρθηκε η απόφαση από το Σάββατο (01/07) και κάθε Σάββατο να μην λειτουργούν τα μικροβιολογικά εργαστήρια.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας για τον Θεόδωρο Ταβλαρίδη, διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου της Καβάλας που έφυγε από τη ζωή.

“Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος στέλνει το μήνυμα του αναφέροντας χαρακτηριστικά “η κατανάλωση καπνού αποτελεί σημαντικό παράγοντα θνησιμότητας και νοσηρότητας. 22% όλων των θανάτων στη χώρα μας οφείλονται στο κάπνισμα ενεργητικό και παθητικό, ποσοστό υψηλότερο από το μέσο όρο της Ε.Ε.”

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας σε ανακοίνωση του υπογραμμίζει τους παράγοντες κινδύνου αλλά και τα μέτρα πρόληψης κατά του μελανώματος.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας που συμπίπτει με την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (7 Απριλίου του 1948), ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας στέλνει το δικό του μήνυμα για την Υγεία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, επισημαίνει με ανακοίνωσή του για πολλοστή φορά το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό.

Η 1η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα η οποία έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας να ενημερώνει για τον ιό HIV και να στέλνει το δικό του μήνυμα.

Η 14η Νοεμβρίου καθιερώθηκε από το 1991 από τη Διεθνή Ομοσπονδία για το Διαβήτη(IDF) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας(WHO) ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου στην πάθηση, την πληροφόρηση και την κινητοποίηση όλων μας για την πρόληψη.

Σας γνωστοποιούμε τα αποτελέσματα των εκλογών του  Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας της 16ης Οκτωβρίου 2022.

Τριήμερη απεργία στις 26, 27 και 28 Μαΐου των κλινικοεργαστηριακών γιατρών της χώρας. Ζητούν μεταξύ άλλων να σταματήσει η εφαρμογή του clawback, όπως αναφέρουν τα μέλη του κλάδου. Στο πλευρό τους τάσσονται οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας.

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 11.00 π.μ.-1.00 μ.μ. θα γίνει ενημέρωση-επίδειξη  από διασώστες του ΕΚΑΒ Καβάλας σχετικά με την Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση  και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Κοινές προτάσεις στο σχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κατέθεσαν οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

 

Προτάσεις για διασφαλίζουν έγκαιρη και ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη στον τόπο κατοικίας τους για όλους τους πολίτε

"Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, «ο Πλανήτης μας, η Υγεία μας» έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια συνείδηση προς την ευημερία όλων των ανθρώπων, αλλά και του πλανήτη", λ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας εκφράζει την έντονη αντίθεσή του με την εφαρμογή του μέτρου συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων σε

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, συστήνει στους πολίτες (ασθενείς, συνοδοί) που επισκέπτονται το Νοσοκομείο και τις

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας καταδικάζει την ανάρμοστη και απρεπή συμπεριφορά ομάδας αντιεμβολια

Ο Ιατρικός Σύλλογος  συνεχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης εμβολιασμού, του ισχυρού όπλου, εναντίον του κορονοϊού Sars-Cov-2 διοργανώνοντας  διαδικτυακές ενημερωτικές διαλέξεις σε γονείς μαθητριών/μαθητών Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας την Τετάρτη 1/12/2021 και ώρα 6.00 μ.μ.

Σελίδες