Αναγκασμένοι να περιμένουν για ώρες το λεωφορείο μέσα στον ήλιο είναι όσοι δεν διαθέτουν αυτοκίνητο στη Θάσο, τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες του νησιού.

 

Τα λιγοστά και αραιά δρομολόγια είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη έχεινα κάνει με την έλλειψη στεγάστρων σε πάρα πολλά σημεία, πράγμα πουσημαίνει ότι δεν είναι και ακριβώς οριοθετημένες οι στάσεις.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ταλαιπωρίας είναι αυτό που πέρασαν τρία άτομαπου περίμεναν το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουλίου στο χωριό του Πρίνου το λεωφορείο που είχε προορισμό τον Λιμένα.

 

Οι επιβάτες περίμεναν από τις 12:30 το λεωφορείο που θα περνούσε στις 13:00. Ελλείψει στεγάστρου, βρήκαν σκιά στην παρακείμενη καφετέρια όπου περίμεναν όρθιοι.

 

Όπως αναφέρουν στο KavalaNews.GR το λεωφορείο πέρασε μεν στην ώρατου αλλά δεν έκοψε καθόλου ταχύτητα και προσπέρασε, αφήνοντάς τους εκεί.

 

Έτσι αναγκάστηκαν να περιμένουν έως τις 15:00 για το επόμενο λεωφορείο.

 

Ανάμεσά τους και η περίπτωση ανθρώπου που βρέθηκε για λόγους ασθένειας στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και πρέπει να επιστρέψει στον Λιμένα.

 

Οι επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν, τηλεφωνώντας στο σταθμαρχείο του ΚΤΕΛ στο νησί.

 

Η δικαιολογία που τους έδωσαν είναι ότι «δεν τους είδε ο οδηγός».

 

Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν πολύ συχνά στη Θάσο, λόγω της έλλειψης στεγάστρων και οριοθετημένων στάσεων σε πολλά σημεία.

 

Οι συνθήκες όμως αυτές τις μέρες με την αυξημένη ζέστη είναι πολύ χειρότερες.