Την Παρασκευή (14/07) με ανάρτηση του, ο Γιάννης Χατζηγερακούδης ανακοίνωσε πως δεν θα είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος Νέστου, αναφέροντας χαρακτηριστικά “Αποφάσισα να παραιτηθώ της υποψηφιότητάς μου αποδίδοντας ένα μέρος της ευθύνης στους συμπολίτες μας που αβασάνιστα εγκαταλείπουν αρχές και ιδεολογίες στο βωμό προσωρινών συμφερόντων, ή υπόσχεσης για μια θέση των 500 ευρώ διάρκειας δύο έως οκτώ μηνών, την πρόσληψη συγγενικού προσώπου ή στην καλύτερη περίπτωση μόνιμου διορισμού (αντικαθιστώντας τον ΑΣΕΠ).”

 

 

Η ανάρτηση του κ. Χατζηγερακούδη αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

 

“Πριν από τρεις μήνες αποφάσισα να ηγηθώ του συνδυασμού της παράταξης μας μετά και την σύμφωνη γνώμη της δημοτικής μας ομάδας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 για τον δήμο Νέστου. 

 

Πρωταρχικός μου στόχος η ανιδιοτελής προσφορά στον τόπο και τους συμπολίτες μου. Γνωστή είναι σε όλους σας η προσφορά μου όλα αυτά τα χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις ευθύνης.

 

Δεν υπήρξα ποτέ πολιτικός καριέρας και θιασώτης θέσεων εξουσίας που θα εξασφάλιζαν την επιβίωση μου. Άλλωστε δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή επικουρούμενος από τους δύο μου γιούς. 

 

Στις επαφές που έκανα όλο αυτό το διάστημα για να προσεγγίσω νέους υποψηφίους αντιμετώπισα πρωτόγνωρες καταστάσεις που παραπέμπουν σε εποχές που πίστευα ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

 

Πολλοί συμπολίτες δήλωσαν δεσμευμένοι με υπόσχεση για εργασία από την σημερινή διοίκηση. 

 

Υπήρχαν περιπτώσεις που ενώ συνηγορούσαν στην αρχή στην συνέχεια αθετούσαν την υπόσχεση τους δεχόμενοι “πιέσεις”. Ο εκμαυλισμός της προσωπικότητας στον υπέρτατο βαθμό.

 

Μετά λοιπόν από ώριμη σκέψη που με βασάνισε για πολύ καιρό αποφάσισα να παραιτηθώ της υποψηφιότητάς μου αποδίδοντας ένα μέρος της ευθύνης στους συμπολίτες μας που αβασάνιστα εγκαταλείπουν αρχές και ιδεολογίες στο βωμό προσωρινών συμφερόντων, η υπόσχεσης για μια θέση των 500 ευρώ διάρκειας δύο έως οκτώ μηνών, την πρόσληψη συγγενικού προσώπου η στην καλύτερη περίπτωση μόνιμου διορισμού (αντικαθιστώντας τον ΑΣΕΠ). Αν είναι δυνατόν…

 

Σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρομαι στους απλούς συμπολίτες μας που διαθέτουν ήθος και αξιοπρέπεια αλλά στους πολιτικούς γυρολόγους που θα τους καμαρώσετε στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι μας για το ποια κοινωνία θέλουμε να υπηρετήσουμε και σε τι κόσμο θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας μηδενίζοντας αξίες και ιδανικά.

 

Δεν τιμά τον δημοκρατικό μας δήμο η κάθοδος ενός και μόνο συνδυασμού καταστρατηγώντας κάθε έννοια της δημοκρατίας. Ευχαριστώ όλους αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό μου όλο αυτό το διάστημα.”