Στην γενέτειρα της, τη Θάσο βρέθηκε για μία ακόμα φορά η υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία της Π.Ε Καβάλας, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου στο πλαίσιο του προεκλογικού της αγώνα.

 

Η υποψήφια Βουλευτής, την Τρίτη 16 Μαΐου πραγματοποίησε δύο ομιλίες στο νησί, στα Λιμενάρια και στο Λιμένα οι οποίες στέφθηκαν με επιτυχία.

 

Πέρα από το πρόγραμμα, το όραμα και τους στόχους της, η κ. Χατζηκωνσταντίνου στάθηκε σε βασικά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους όπως η διαχείριση υδάτινων πόρων, νέα δίκτυα ενέργειας, υποδομές, βελτίωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών, ενίσχυση των δομών υγείας.

 

Οι Θάσιοι από την πλευρά τους υποδέχθηκαν «το δικό τους παιδί» όπως ανέφεραν και με ενθουσιασμό δήλωσαν στη Μαίρη ότι θέλουν να γίνει η πρώτη γυναίκα Βουλευτής από τη Ν.Δ. που κατάγεται από το νησί!

 

Στις ομιλίες της κ. Χατζηκωνσταντίνου μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σταύρος Τσολάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θάσου Δημήτρης Μανίτσας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Λιμεναρίων Αυγουστής Παπαντωνίου, η Πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιράχης Σταματία Σερδάρη, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ Γιώργος Κουτσουμάνης, ο πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Πρίνου Βαγγέλης Γιάντσος, ο πατήρ Μάριος από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καλυβίων, οι εκπρόσωποι των εθελοντών του Make-A-Wish Θάσου Θάλεια Μπίτσικα και Γιώτα Γερογιάννη και η δημοσιογράφος Χριστίνα Νεφραίμ.

 

Την επιμέλεια και την παρουσίαση των ομιλιών έκανε ο δημοσιογράφος Κώστας Λουκούμης.

 

Κατά την περιοδεία της στο νησί η κ. Χατζηκωνσταντίνου βρέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θάσου.

 

Επίσης συνάντησε ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων. Συζήτησαν για το σχέδιο νόμου σχετικά με την οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας που αποτελεί τροχοπέδη στην έκδοση οικοδομικών αδειών.

(δελτίο Τύπου)