Αποτελέσματα καμπανάκι και σε ορισμένες περιπτώσεις κόλαφο για τους γαλάζιους περιφερειάρχες βγάζει η μεγάλη έρευνα Digital Poll της εταιρείας Good Affairs – μέλος της ESOMAR.

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, οι 8 από τους 11 περιφερειάρχες, που εκλέχτηκαν με τη ΝΔ το 2019 έχουν τεράστιο πρόβλημα επανεκλογής – σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτη η ήττα τους.

 

Μόνο τρεις δείχνουν να διατηρούν την απήχησή τους και να είναι φαβορί (έως και σε ακλόνητο βαθμό) για να κερδίσουν στις εκλογές του Οκτωβρίου:

 

Ο Γιώργος Χατζημάρκος του Νοτίου Αιγαίου, ο Κώστας Αγοραστός της Θεσσαλίας και ο Απόστολος Τζιτζικώστας της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως έχει η Περιφέρεια Αττικής, όπου ο Γιώργος Πατούλης μετά βίας ξεπερνά το κατώφλι του 30%, πολύ μακριά από το όριο του 43% βέβαια, αλλά και χωρίς να ξεπερνά τα κομματικά ποσοστά της ΝΔ, παρότι έχει κάνει προσπάθειες να προσεταιριστεί στελέχη από ευρύτερους χώρους.

 

Στην πρόθεση ψήφου, μόλις το 31,8% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον νυν περιφερειάρχη (με το 17,5% να λέει σίγουρα ναι και το 14,3 να λέει μάλλον ναι), ενώ απέναντί του έχει ένα ποσοστό 47,6%, που δηλώνει ότι δεν πρόκειται να τον ψηφίσει (σίγουρα ή μάλλον).

 

Στα ίδια και χειρότερα επίπεδα είναι και ο Χρήστος Μέτιος της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

 

Με πρόθεση ψήφου που κινείται στο 31,1% (σίγουρα και μάλλον), έναντι 52,7% που δηλώνει ότι δεν θα τον ψηφίσει σίγουρα ή μάλλον δεν θα τον ψηφίσει, είναι απλά θέμα εύρεσης στοιχειωδώς ικανού αντιπάλου από την κεντροαριστερά για να αλλάξει χέρια η Περιφέρεια.

 

Δείτε εδώ όλο το δημοσίευμα