Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Στην Κοπεγχάγη της Δανίας, έγιναν συναντήσεις ώστε tour operators από όλη τη Δανία να ενημερωθούν αναλυτικά για τις τουριστικές δυνατότητες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

Από τις 7 έως τις 13 Μαρτίου στην Καβάλα και όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έγιναν 22 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών.

Την Κυριακή (17/12) έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, η ορκωμοσία του νέου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Pαρατηρούμε μέτρια έως ακραία ξηρές συνθήκες σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και ήπια ξηρότερες συνθήκες στη Νάξο και στις Κυκλάδες γενικότερα.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Συγκοινωνούντα Δοχεία” για την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και της εκδικητικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Η Αστυνομική διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ανακοίνωση της ενημερώνει πως συνελήφθησαν 14 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών από τις 10 έως τις 16 Μαΐου.

Αποτελέσματα καμπανάκι και σε ορισμένες περιπτώσεις κόλαφο για τους γαλάζιους περιφερειάρχες βγάζει η μεγάλη έρευνα

Από τις 26 Απριλίου έως και τις 2 Μαΐου συνελήφθησαν 8 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Το χρονικό διάστημα διάστημα από τις 29 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου συνελήφθησαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 5 διακινητές που προωθούσαν στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες.

Mητροπόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα επισκεφθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη γυρίζει την πλάτη στην ΑΜ-Θ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου μετά την ανακοίνωση των δεικτών της ανεργίας για την περιφέρεια από την ΕΛΣΤΑΤ.

Οι δύο Καβαλιώτες Σώτη Τυρολόγου και Τάσος Ζωίδης συμμετέχουν στον παλαιότερο θεσμό φεστιβάλ στην Ελλάδα.

5.000 ευρώ πρόστιμο επέβελαν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου σι αστυνομικές αρχές σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά

Πρόστιμο 2.000 ευρώ επέβαλλαν οι αστυνομικές αρχές σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής.

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ για  την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 62.198 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 1.237  παραβάσεις και 5 συλλήψεις

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατά το πρώτο εξάμηνο της πανδημίας, είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από ρεπορτάζ της Χρυ

10.000 ευρώ πρόστιμο και τριήμερη αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε από την αστυνομία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το οποίο βρέθηκε ανοιχτό μετά τις 12:00 το βράδυ σε σχετικό έλεγχο.

Η λήψη των δειγμάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου και μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων οι πολίτες θα παραμείνουν σε καραντίνα στα ξενοδοχεία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

Όσοι θυμούνται την έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Καβάλα -με αρκετή καθυστέρηση σε σχέση με την πρώτη εκπομπή στην Αθήνα- μπορούν να καταλάβουν ότι οι στιγμές είναι συγκινητικές.

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ασκήσεις προσομοίωσης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού Κορωνοϊού 2019-nCoV, στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη.

Ένα σημαντικό «εργαλείο» για την στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα είναι πλέον διαθέσιμο για τους ενδιαφερόμενους στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν ραντεβού με tour operators και τουριστικούς φορείς από όλο τον κόσμο, όπου δόθηκε η ευκαιρία προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής 

Από τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνεται ότι στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Θεσσαλίας και Κρήτης ολοκληρώθηκε και ουσιαστικά η ένταξη των τελευταίων επιλαχόντων νέων γεωργών

Αναδρομική υπαγωγή στον Κανονισμό De Minimis επιχειρήσεων της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που είχαν υπαχθεί στην διαδικασία επιδότησης μισθολογικού κόστους, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, απατώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Καβάλας, Νίκου Παπαναγιωτόπουλου

Αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τους όρους και τη διαδικασία διάθεσης των σχετικών κονδυλίων, ενώ αναμένονται και οι επόμενες ενέργειες για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και σε θεσμικό επίπεδο, οργάνωσης, αλλά και μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ύψους 6 δις. 

Η απόκρυψη εισοδημάτων ύψους 1,3 εκ. ευρώ από επιχείρηση εστίασης ήταν ένα από τα πολλά κρούσματα φοροδιαφυγής που εντόπισε το ΣΔΟΕ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έπειτα από συγκριτική διερεύνηση τραπεζικών λογαριασμών και φορολογικών δηλώσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...