Λιακάδες το Μεγάλο Σάββατο, συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

 

Μεγάλο Σάββατο-Κυριακή Πάσχα 15-16/4/2023

 

Το Μεγάλο Σάββατο λιακάδα σ’ όλη τη χώρα, εξαίρεση βροχές και λίγες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. 

 

Την Κυριακή του Πάσχα αρκετή συννεφιά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική-κεντρική Στερεά και κυρίως από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη δυτική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια στα βόρεια κει κεντρικά ορεινά. Ηλιοφάνεια με συννεφιά στις υπόλοιπες περιοχές.

 

Άνεμοι: Νοτιάδες, στα πελάγη 4-6 τοπικά έως 7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια χώρα από 5 έως 18, στη υπόλοιπη χώρα από 7 έως 20-22 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη το Μεγάλο Σάββατο λιακάδα, την Κυριακή του Πάσχα συννεφιά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

 

Στην Αττική το Μεγάλο Σάββατο λιακάδα, την Κυριακή του Πάσχα λιακάδα με πρόσκαιρη συννεφιά. Άνεμοι Δυτικοί και Νοτιάδες 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

 

Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα 17-18/4/2023

 

Άστατος καιρός σε όλη τη χώρα με συννεφιά, τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα γίνουν Βοριάδες μέτριοι 4-5 τοπικά στα πελάγη έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα, στα βόρεια από 3 έως 15, στην υπόλοιπη χώρα από 7 έως 16-19 βαθμούς.

 

Τετάρτη και Πέμπτη 19-20/4/2023

 

Συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα με λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι Δυτικοί 3-5, στα πελάγη τοπικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει, στα βόρεια από 3 έως 16, στην υπόλοιπη χώρα από 8 έως 17-20 βαθμούς.

 

 

πηγή: makthes.gr