Το Δημοτικό σχολείο Μελισσοκομείου επισκέφθηκαν οι «Παραμυθάδες» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου), για να διαβάσουν παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους «Παραμυθάδες»:

 

Τελευταίο πρωινό του Μάρτη και με τον ανοιξιάτικο ήλιο να λάμπει, οι Παραμυθάδες βρεθήκαμε στον υπέροχο χώρο του δημοτικού σχολείου Μελισσοκομείου!

 

Δεκάδες μαθητές της Α, Β και Γ τάξης με τις δασκάλες τους μας υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό! Αφορμή για την επίσκεψή μας στάθηκε ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου) που καθιερώθηκε προς τιμήν των γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν!

 

Με πρωταγωνιστή, λοιπόν, τον μεγάλο αυτόν παραμυθά, η ομάδα των Παραμυθάδων ξεκινήσαμε τη σημερινή μας (από)δραση!

 

Εσείς γνωρίζατε ότι ο Άντερσεν έγραψε παραπάνω από 150 παραμύθια; Κάποια πολύ γνωστά κι αγαπημένα, κάποια λιγότερο. Σίγουρα θα έχετε ακούσει την ιστορία της πριγκίπισσας με το μπιζέλι! Όχι ένα, όχι δύο, όχι τρία αλλά … είκοσι! 20 ολόκληρα στρώματα με 20 παπλώματα, στιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο! Και από κάτω; Ένα μπιζέλι!

 

Αφήνοντας πίσω μας το παλάτι της πριγκίπισσας, βρεθήκαμε σε μια φτωχογειτονιά. Εκεί ανταμώσαμε «τα πέντε μπιζέλια»! Κάνουν και τα μπιζέλια όνειρα ξέρετε! Ένα μικρό ταπεινό μπιζελάκι ήταν κι αυτή τη φορά ο ήρωας της ιστορίας μας!

 

Ανοίξαμε έπειτα τα φτερά της φαντασίας μας και ταξιδέψαμε παρέα με το ασχημόπαπο που τελικά έγινε ένας πανέμορφος κύκνος και μάθαμε για την αξία  της εσωτερικής ομορφιάς που σαν αυτή δεν υπάρχει καμία!

 

Μα δεν σας είπα και το άλλο! Στην χώρα των παραμυθιών χρόνια τώρα πετάμε καβάλα σε μαγικά άλογα, σε δράκους τρομερούς και σε ιπτάμενα χαλιά! Πρώτη φορά όμως μπήκαμε σε ιπτάμενο μπαούλο! Ναι! Καλά το ακούσατε! Ιπτάμενο μπαούλο! Βοοουυυυρρρρ!

 

Τέλος, από την παρέα μας δεν έλειψε κι ο Αυτοκράτορας με τα καινούρια ρούχα! Αχ τι έπαθε ο δύστυχος! Βγήκε στο δρόμο γυμνός! Δεν ήξερε που να κρυφτεί από την ντροπή του όταν το πήρε χαμπάρι! Τόσο πολύ γελάσαμε με τα καμώματά του που μέχρι θεατρικό το κάναμε το παραμύθι του!

 

– Καλέ ο αυτοκράτορας είναι γυμνός!

…αναφώνησαν οι μικροί μας φίλοι και ξεκαρδιστήκαμε! Το έμαθε όμως το μάθημά του κι έγινε ο καλύτερος βασιλιάς!

 

Ψέματα ή αλήθεια ετσι λεν τα παραμύθια!

 

Συμμετείχαν οι: Ερασμία Βογιατζιδάκη, Μίνος Ρακιτζής, Αδελαΐδα Ράπτη,  Δέσποινα Σωτηρέλη, Αρετή Τσιφλίδου και Απόστολος Τσομπανόπουλος!

(δελτίο Τύπου)