Ολοκληρώθηκε η επιστημονική μελέτη για τη βιοποικιλότητας της Χλωρίδας και Πανίδας του Παγγαίου Όρους στο πλαίσιο του έργου Mobile Biodiversity.

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δήμο Παγγαίου: 

 

Ο Δήμος Παγγαίου, ολοκλήρωσε το έργο MOBILE BIODIVERSITY που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα INTERREG ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

 

Στο πλαίσιο του έργου, πραγματοποιήθηκε μία επιστημονική μελέτη για τη βιοποικιλότητας της Χλωρίδας και Πανίδας του Παγγαίου Όρους, σύγχρονες βιντεοπαρουσιάσεις των μοναδικών χαρακτηριστικών της περιοχής, δύο ντοκυμαντέρ για τη βιοποικιλότητα, καθώς και τους μύθους και λατρείες του Παγγαίου, ειδικό λογισμικό για την αναπαραγωγή του οπτικοακουστικού υλικού που παρήχθη, αλλά και μελλοντικού, τόσο σε οθόνες όσο και στο διαδίκτυο.

 

Παράλληλα, διαμορφώθηκε κατάλληλα ο χώρος του λαογραφικού μουσείου Μουσθένης, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ως εκθετήριο βιοποικιλότητας.

 

Ο Δήμος Παγγαίου θα συνεχίσει με παρεμβάσεις ανάδειξης του Παγγαίου Όρους και της βιοποικιλότητας, καθώς και με ενέργειες που στοχεύουν στη διατήρηση και προστασία αυτής, ως μέρος της φυσικής κληρονομιάς και στοιχείο ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής.

 

Παρακάτω βρίσκονται οι δύο βιντεοπαρουσιάσεις και τα βασικά κείμενα της μελέτης. 

 

Παρουσίαση Πανίδας:

Παρουσίαση Χλωρίδας:

(δελτίο Τύπου Δήμου Παγγαίου)