Επιστρέφει και πάλι στον Δήμο Παγγαίου το Δασικό Χωριό το οποίο το 2012 είχε δοθεί με μίσθωση σε ιδιώτη, με σκοπό τη δημιουργία ξενώνα, χώρου εστίασης και αθλητικού κέντρου.

 

Το σχέδιο φαίνεται ότι «ναυάγησε» και τώρα ο Δήμος Παγγαίου κινείται νομικά ώστε να ενεργοποιήσει την ρήτρα του σχετικού συμβολαίου, η οποία προέβλεπε ότι αν η σύμβαση λυθεί με υπαιτιότητα του μισθωτή, τότε αυτός πρέπει να καταβάλλει τα υπολειπόμενα ενοίκια έως την λήξη της 12ετούς παραχώρησης.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει στη λύση της εκμίσθωσης, που είχε υπογραφεί το 2012 επί δημαρχίας Ξουλόγη, στην επιχειρηματία Άννα Ζήκου.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη, εάν δεν λαμβανόταν η απόφαση αυτή, τότε θα υπήρχαν κατηγορίες για απιστία στην διοίκηση του Δήμου.

 

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε η Άννα Ζήκου γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του πρώην δημάρχου Βασίλη Ξουλόγη, ο οποίος καταψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής, ζητώντας αναβολή ώστε να υπάρχει φυσική παρουσία της συμβαλλόμενης.

 

Η εφημερίδα «Χρονόμετρο» της Καβάλας, σε σχετικό της ρεπορτάζ, μεταφέρει τα όσα ανέφερε η νομικός και δημοτική σύμβουλος Παγγαίου, Αποστολία Δημητρακούδη σχετικά με το θέμα.

 

Ειπώθηκε ότι η μισθώτρια δεν κατέβαλε μισθώματα στο Δήμο επί 2 χρόνια (24 μήνες) και ότι έχει καταπέσει και η σχετική εγγυητική επιστολή ύψους 10.000 €.

 

Με βάση τη ρήτρα περί λύσης της μίσθωσης με υπαιτιότητα του μισθωτή, ειπώθηκε ότι η συμβαλλόμενη πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 72.000€ που αντιστοιχεί στα υπολειπόμενα μισθώματα έως την λήξη της 12ετούς παραχώρησης.

 

Ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παγγαίου διαβεβαίωσε πως υπήρχαν όλες οι αδειοδοτήσεις για να προχωρήσει η επένδυση της κ. Ζήκου.

 

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια…

 

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη του σημερινού δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη «Ναι, Μπορούμε» είχε καταγγείλει προεκλογικά ότι το Δασικό Χωριό έχει εγκαταλειφθεί, παρά το γεγονός ότι υπήρξε επενδυτής.

 

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2014, απαντώντας στον ισχυρισμό του τότε δημάρχου Βασίλη Ξουλόγη ότι «ο Δήμος, δεν φέρει καμία ευθύνη» αν και αποτελεί περιουσιακό του στοιχείο, από την στιγμή που ο χώρος νοικιάστηκε και την αξιοποίησή του, την έχει αναλάβει πλέον η επιχειρηματίας που είχε καταθέσει την καλύτερη πρόταση, ο Φίλιππος Αναστασιάδης έλεγε ότι η επιχειρηματίας ανέλαβε «και την ευθύνη της καταστροφής του».

 

Μεταξύ άλλων, στην καταγγελία του, ο τότε διεκδικητής της δημαρχίας στο Παγγαίο καταλόγιζε στον σημερινό προκάτοχό του: «για σας οι λέξεις αξιοποίηση είναι συνώνυμο της καταστροφής! Όταν μισθώσετε εσείς το σπίτι σας κ. Δήμαρχε, μπορείτε να αφήσετε τον οποιοδήποτε μισθωτή σας να σας το καταστρέψει!

Εδώ όμως πρόκειται για περιουσία των Δημοτών. Κι εσείς η δημοτική αρχή έχετε την ευθύνη εποπτείας, ελέγχου και άμεσης παρέμβασης στις βλαπτικές ενέργειες σε βάρος της περιουσίας του Δήμου, απ’ οποιονδήποτε κι αν αυτές ενεργηθούν ακόμα και από τους μισθωτές των ακινήτων αυτών. Αλήθεια ποιος θα πληρώσει τις ανεπανόρθωτες ζημιές που έχει υποστεί το δασικό χωριό, σε περίπτωση μη αποκατάστασής τους από την μισθώτρια… Θα εκδοθεί σε βάρος της μια απόφαση αποζημίωσης μετά από μακροχρόνια δικαστική διαμάχη; Μας εγγυάστε εσείς κ. Δήμαρχε ότι η απόφαση αυτή θα μπορέσει να εκτελεστεί ώστε να ικανοποιηθεί αστικά ο Δήμος Παγγαίου; Ή θα αποτελέσει μια ακόμα επισφαλή απαίτηση για τον Δήμο μας;»

 

Οι φωτογραφίες που βλέπετε είχαν τότε διανεμηθεί στον Τύπο από την παράταξη Αναστασιάδη.