Άρθρο του Θωμά Μαργαρίτη τ. Δημάρχου και τ. Προέδρου του Δικηγορικού  Συλλόγου Δράμας

[20140408_115334 - Αντίγραφο] Όποιος επιθυμεί ισχυρές δόσεις αρνητικών συναισθημάτων και γρήγορη καταστροφή του ηθικού του, ας διαβάσει τις ειδήσεις για το υπό ψήφιση «πολυνομοσχέδιο» με τα φοροεισπρακτικά μέτρα.

Οι εταίροι και δανειστές μας, με το πρόσχημα ότι θέλουν να μετασχηματισθεί το κράτος μας σε μηχανισμό σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αποδεικνύεται ότι θέλουν να προσαρτηθεί σε αυτούς μια νέα κατακτημένη περιοχή με εξαθλιωμένους κατοίκους, που θα την εκμεταλλεύονται χωρίς καμία λογοδοσία και αντίσταση.

Η πατρίδα μας η Ελλάδα, στο διάβα της ιστορικής της διαδρομής είχε πολλούς κατακτητές. Τούρκοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Βούλγαροι και τόσοι άλλοι στο παρελθόν, έκαψαν, εκδίωξαν, δολοφόνησαν και διέπραξαν κάθε κτηνωδία. Έγιναν όμως σε περιόδους πολέμου και κατοχής. Αυτό βεβαίως δεν είναι ελαφρυντικό για τους δολοφόνους αυτούς, και γι αυτό οι χασάπηδες της Ευρώπης υποχρεώθηκαν κατά καιρούς σε καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων. Ακόμα τα γεγονότα αυτά είναι καταγεγραμμένα στη μνήμη όλου του κόσμου με τα μελανότερα γράμματα.

Σήμερα όμως το θέμα δεν είναι πως φέρθηκαν οι παραπάνω στον πόλεμο, των οποίων βεβαίως τη συμπεριφορά δεν πρέπει να ξεχνούμε, αλλά πως μας συμπεριφέρονται οι δικοί μας οι κυβερνώντες, οι συμπατριώτες μας.

Γιατί μας απειλούν με εισβολές στα σπίτια μας μες στα μαύρα μεσάνυχτα, για ελέγχους, με δημεύσεις των περιουσιών μας, με κατασχέσεις των αποδοχών μας, με μειώσεις των συντάξεών μας; Γιατί μας οδηγούν -αν δεν μας οδήγησαν- στη φτώχεια και στην εξαθλίωση; Γιατί ζητούν να ανταποκριθούμε στις παράλογες απαιτήσεις τους, όταν σε όλους τους Έλληνες δημιουργήθηκαν υποχρεώσεις όταν είχαν πολλαπλάσιες αποδοχές από εκείνες που έχουν σήμερα; Γιατί αναγκάζουν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να διακόπτει την ιατρική και φαρμακευτική του περίθαλψη ελλείψει χρημάτων; Γιατί βάλλουν κατά των νοικοκύρηδων που ανήκαν στη μεσαία τάξη; Μας θέλουν όλους υπόδουλους, κατακτηθέντες και δουλοπάροικους;

Αναρίθμητα μπορεί να είναι σήμερα τα γιατί, εκτός από όσα παραπάνω ανέφερα, και τα οποία μπορεί κάποιος να προσθέσει.

Σε τι διαφέρουν οι σημερινοί κυβερνώντες από τους συνεργάτες των κατακτητών και σφαγέων της Ελλάδας στον πόλεμο; Και μην μου πείτε ότι τώρα δεν σκοτώνουν γιατί σήμερα, όλοι αναμένουμε το θάνατο μέσω του «μαρτυρίου της σταγόνας». Σήμερα ο θάνατος δεν είναι ακαριαίος, «είναι θάνατος αργός», όπως λέει και γνωστό λαϊκό τραγούδι.

Και μάλιστα όλα αυτά συμβαίνουν υποτίθεται σε ειρηνική περίοδο. Δηλαδή τι χειρότερο θα μας έκαναν ο Σόϊμπλε και ο Ντάισελμπλουμ, από αυτά που μας επιβάλλουν οι συνεργάτες των κατακτητών σήμερα;

Ένα άλλο στοιχείο, το οποίο κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο, είναι η ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ, ΩΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, όσων ασκούν σήμερα Διοίκηση στην Ελλάδα, από τους Υπουργούς, τους εκφραστές της Δημόσιας Διοίκησης, μηδέ εξαιρουμένης και της Δικαιοσύνης.

Ψηφίζονται νόμοι που ποινικοποιούνται τα πάντα. Η Ελλάδα θα καταντήσει σε λίγο μία απέραντη φυλακή. Ποινικοποιούνται όλα τα οικονομικά «εγκλήματα». Οφειλές στην Εφορία, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και κάθε λογής ασφαλιστικά ταμεία, είναι οι υποθέσεις που δικάζονται στα Δικαστήρια όλης της χώρας όπως και στη Δράμα.

Οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε και δικάζονται γιατί «οφείλουν» στο κράτος, σαν να είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου!!!

Παραγνωρίζεται ότι το ίδιο το κράτος τους οδήγησε στην κατάσταση αυτή και τους αποδίδεται «δόλος» για μία κατάσταση για την οποία δεν ευθύνονται γιατί άλλοι είναι αυτουργοί. Σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση οι δικηγόροι, υπερασπιστές των ανθρώπων αυτών, όσων βέβαια παρίστανται με δικηγόρο γιατί τα παράβολα είναι πανάκριβα και οι περισσότεροι εμφανίζονται μόνοι τους στα Δικαστήρια, λένε ότι κανένας σήμερα δεν ενδιαφέρεται να έχει λευκό ποινικό μητρώο όπως παλιά, κανένας δεν ενδιαφέρεται, αφού δεν έχει χρήματα, να πληρώσει την επιταγή του για να μην μπει στο ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Προέχει η επιβίωση του ιδίου και η συντήρηση της οικογένειάς του. Ακόμη λέγεται ως υπερβολή, που δείχνει όμως και το μέγεθος του προβλήματος, ότι κινδυνεύει να καταδικασθεί ακόμα και κάθε περαστικός, που δεν είναι κατηγορούμενος και βρέθηκε τυχαία στα δικαστήρια ή περνούσε από τα πεζοδρόμια πέριξ των Δικαστικών Μεγάρων.

Η Ελλάδα δυστυχώς είναι χώρα αμετροεπής και χώρα των υπερβολών. Δυστυχώς είμαστε στο καλύτερο γωνιακό οικόπεδο της οικουμένης, με τους χειρότερους κυβερνώντες και διοικούμενους ιδιοκτήτες.

Αστειευόμενος πολλές φορές, διότι μόνο με χιούμορ μπορείς να αντιμετωπίσεις τη σημερινή κατάσταση και να μη σε πάρει «από κάτω», λέω στους συναδέλφους μου δικηγόρους της Δράμας, όταν συζητάμε την εξέλιξη της πορείας κατασκευής και λειτουργίας των φυλακών στον Νικηφόρο, ότι «το πιο χρήσιμο σήμερα έργο είναι οι φυλακές, αφού όλοι μας είμαστε δυνάμει τρόφιμοι. Καλύτερα να βρίσκεται κοντά στα σπίτια μας. Όλο και κάποιος φίλος θα μας φέρνει τσιγάρα».

Αλλά επιστρέφοντας στο υπό ψήφιση «πολυνομοσχέδιο», το μενού της κυβέρνησης περιέχει όλες τις γεύσεις. Το μαγειρείο της Τρόικας και οι σερβιτόροι της πατρίδας μας, θα μας σερβίρουν όλες τις γκουρμέ ευρωπαϊκές συνταγές τους. Και αλατισμένα πρόστιμα και πιπεράτες διώξεις και λεμονάτο ΕΝΦΙΑ, και ξεροψημένα κάγκελα φυλακής και όλες τις μαριναρισμένες συμφορές που τραβάει ο οργανισμός μας.

Όλες αυτές οι «γευστικές» συμφορές ονομάζονται «πολυνομοσχέδιο». Είναι λέξη έξυπνη και εφευρέθηκε ως αναγκαίος ευφημισμός, γιατί χρυσώνει το χάπι, είναι λέξη ουδέτερη και περνά ως εύπεπτη.

Δεν σου θυμίζει εδώλιο, φυλακή, Εφορία, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, γκισέ, ασφαλιστικό, κλητήρα, μπουγιουρντί και κάθε άλλο κακό. Δεν σε οδηγεί συνειρμικά σε έξωση από το σπίτι σου ή την επαγγελματική σου στέγη. Όταν ακούς και διαβάζεις «πολύ-κάτι», δεν περνά από το μυαλό σου ότι μπορεί να μείνεις άστεγος ή να βρεθείς σε πτέρυγα φυλακής ή στα συσσίτια των Μητροπόλεων (ευτυχώς υπάρχει και η Εκκλησία μας).

Θα πρέπει να είναι «μεγάλος γάτος» αυτός που εμπνεύσθηκε τη λέξη. Σε παραπέμπει σε αθώα εκπομπή τηλεμάρκετινγκ που πουλάει «πολυμίξερ», «πολυμηχάνημα», «πολυεργαλείο», «πολυσυσκευή», και κάθε τι «πολύ-κάτι».

Αν το «πολυνομοσχέδιο» βλέπαμε να το πουλάνε αργά το βράδυ σε τηλεοπτικό κανάλι, ίσως να μπαίναμε στον πειρασμό να το παραγγείλουμε.

Ειδικά για το «πολυνομοσχέδιο» δεν χρειάζεται καν να τηλεφωνήσουμε για παραγγελία. Μας το φέρνουν με ντελίβερι στο σπίτι.

Καλοφάγωτο και περαστικά μας!!

Υ.Σ. Για τυχόν παρενέργειες ισχύουν τα γνωστά τηλέφωνα του κέντρου δηλητηριάσεων.