Ξεκινά ο σχολικός μαραθώνιος “Πάμε Ανακύκλωση” στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια του Δήμου Καβάλας.

 

Ανακοίνωση:

 

Ο Δήμος Καβάλας, με γνώμονα τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση» στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία, επεκτείνει τη σχολική δράση και στα Γυμνάσια του Δήμου Καβάλας. 

 

Η σχολική δράση, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., την Αφής Α.Ε., τα "Τηγανέλαια Θράκης", και τον Οργανισμό "Κάθε κουτί μετράει", στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

 

Η έναρξη του νέου Σχολικού Μαραθωνίου, θα γίνει τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, στις 10:30, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο και στο 4ο Γυμνάσιο Καβάλας, παρουσία του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριάκου Σταυρίδη, του συμβούλου του Δημάρχου Καβάλας, σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, Κώστα Κητή και της εκπροσώπου της Followgreen, Χρυσάνθης Μακρή.

 

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό, μπαταρίες και δύο επιπλέον ρεύματα από φέτος, το αλουμίνιο και το τηγανέλαιο. 

 

️Οι πόντοι θα συγκεντρώνονται ανάλογα με τη ποσότητα των υλικών που έχουν συλλέξει. 

 

Επιπλέον, οι γονείς θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, προσκομίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. 

 

️Οι επιδόσεις των μαθητών σχετικά με την σχολική δράση θα καταγράφονται ηλεκτρονικά στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ». 

 

Ο Δήμος Καβάλας φιλοδοξεί οι μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, να αγκαλιάσουν τη δράση με ενθουσιασμό και θέρμη, όπως ήδη έμπρακτα έχουν αποδείξει οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων. Μετά το πέρας του Σχολικού Μαραθωνίου 2021-2022, θα επιβραβευτούν σε ειδική εκδήλωση όλα τα σχολεία για την προσπάθεια που κατέβαλαν.