«Καυτό» προβλέπεται και το φετινό καλοκαίρι για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Καβάλας.

 

Η αύξηση των τροχαίων, όπως κάθε χρόνο του καλοκαιρινούς μήνες και η ανάγκη για επιπλέον προσωπικό μετατρέπουν το έργο των διασωστών σε έναν αγώνα δρόμου.

 

«Το καλοκαίρι μας βρίσκει σε δύσκολη κατάσταση. Έχουμε πολλά περιστατικά. Έχουν αυξηθεί τα τροχαία. Σε σύγκριση με άλλες χρονιές, είναι χειρότερα. Με την αύξηση του τουρισμού υπάρχουν και περισσότερα περιστατικά στη Θάσο. Το χειμώνα επίσης υπάρχει πρόβλημα γιατί τα δρομολόγια είναι λίγα», λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης.

 

Όπως εξηγεί, μία λύση θα ήταν ένα ταχύπλοο το οποίο θα υπήρχε μόνο γι’ αυτές τις περιπτώσεις όπως υπάρχει σε άλλα μέρη στην Ελλάδα.

 

«Το βασικό είναι ότι μειώνεται ο χρόνος της διακομιδής. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», τονίζει.

 

Σύμφωνα με τον κ. Τσιτσιλικάκη, στο ΕΚΑΒ του νομού Καβάλας εργάζονται 45 άτομα και απασχολούνται τρία ασθενοφόρα πρωί-απόγευμα, δύο το βράδυ συν δύο άτομα στα τηλεφωνικά κέντρα Καβάλας και Δράμας.

 

«Χρειάζεται ενίσχυση για να καλύπτονται πλήρως οι περιοχές που αφορούν και τα Κέντρα Υγείας Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης», λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων.

 

Αυτό που σημείωσε είναι ότι θα μπορούσε να προσληφθεί και εποχικό προσωπικό.

 

Σε ό,τι αφορά τoν στόλο των οχημάτων, είπε ότι υπάρχουν ασθενοφόρα που έγραψαν 300.000 χιλιόμετρα και ότι τα επόμενα 3-4 χρόνια θα χρειαστεί ανανέωση.

 

«Αρκετά περιστατικά δεν μένουν στο νοσοκομείο Καβάλας και χρειάζονται διακομιδές σε Δράμα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη».

 

Για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους του ο κ. Τσιτσιλικάκης σημείωσε ότι: «Θα έπρεπε να γυρίσουν πίσω. Το σύστημα υγείας τους χρειάζεται. Δεν έγιναν οι προσλήψεις που έπρεπε. Είναι πεισματικό από την κυβέρνηση».

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: