Οι αλλαγές στα προγράμματα περιοδειών των πολιτικών αρχηγών στην περιφέρεια, είχαν ως αποτέλεσμα να προγραμματιστούν για την ίδια ακριβώς ημέρα οι επισκέψεις στην Καβάλα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 

Το γεγονός αυτό οδήγησε στη διάδοση φημών ότι οι δύο άνδρες πρόκειται να συναντηθούν στην Καβάλα και μάλιστα να συμμετάσχουν σε τηλεοπτικό debate. Τα κομματικά επιτελεία ωστόσο δεν επιβεβαιώνουν με κανέναν τρόπο την πληροφορία αυτή.

 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι δύο άνδρες θα απευθυνθούν στα ίδια ακροατήρια, σε γεωγραφικό επίπεδο, την ίδια μέρα.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει στην Καβάλα το απόγευμα της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, προερχόμενος από την Ξάνθη. Έχει προγραμματιστεί ομιλία του στην κεντρική πλατεία στις 19:30.

 

Το πρόγραμμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Από την τοπική ΝΔ μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες το πρωί της Δευτέρας ότι δεν είναι απολύτως βέβαιη η επίσκεψή του την Παρασκευή.

 

Το μόνο οριστικοποιημένο για την ώρα είναι η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη στην Καβάλα. Η κ. Μπακογιάννη θα έρθει από την Ξάνθη το μεσημέρι της Τρίτης και θα έχει συναντήσεις με τους Θόδωρο Μαρκόπουλο και Δήμητρα Τσανάκα ενώ το απόγευμα θα γευματίσει με επιχειρηματίες της πόλης στον Μπάτη.

 

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ επίσκεψη στην Καβάλα του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Το πρωί θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, το Νοσοκομείο και το ΙΚΑ ενώ το απόγευμα θα μιλήσει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

 

Εξάλλου, πληροφορίες θέλουν τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας στην Καβάλα να ετοιμάζουν επίσκεψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην οποία θα παρουσιαστεί επισήμως το ψηφοδέλτιο του νομού Καβάλας. Επειδή τα ψηφοδέλτια έχουν ήδη κατατεθεί, λεγόταν ότι η παρουσία Λαφαζάνη θα επισπευστεί για αυτή την εβδομάδα με πιθανή ημερομηνία την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, άλλες πηγές αναφέρουν ότι η επίσκεψη αυτή είναι πιθανότερη για την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Στο μεταξύ, μια εκδήλωση η οποία αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις και εντυπώσεις μέσα στην προεκλογική περίοδο, ετοιμάζει η τοπική οργάνωση Θάσου του ΣΥΡΙΖΑ με ένα θέμα του οποίου ο απόηχος θα ξεπερνά τα όρια του νομού Καβάλας. Πιθανότερη ημέρα διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι η ερχόμενη εβδομάδα.