Σε προεκλογικούς ρυθμούς ενόψει της εσωκομματικής κάλπης της 15ης Μαΐου, βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του προέδρου από τη βάση αλλά και της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

 

Σύμφωνα με τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μορφίδη, στην πόλη θα στηθούν δύο κάλπες. Στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» στη Νομαρχία, και στο ΚΑΠΗ του Βύρωνα.

 

Στη Θάσο στον Πρίνο, στη Χρυσούπολη στα γραφεία του κόμματος, στην Ελευθερούπολη στο Δημαρχείο και στον Αμυγδαλεώνα.

 

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

 

Σχετικά με την Κεντρική Επιτροπή, «θα υπάρχει εκπροσώπηση από όλες τις περιφέρειες. Αυτή η ποσόστωση δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Δίνουμε τη δυνατότητα ιδιαίτερα στους νέους να συμμετέχουν που είναι και το ζητούμενο», λέει στον KavalaNews 102.8 ο κ. Μορφίδης.

 

Από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη εκλέγονται για την Κεντρική Επιτροπή 10 μέλη.

 

Ποιοι ψηφίζουν:

 

«Όποιος πολίτης θέλει να εγγραφεί στο κόμμα μπορεί να το κάνει μέχρι και την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας. Όποιος το κάνει αυτό όμως θα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο για τον πρόεδρο και όχι για την Κεντρική Επιτροπή», επισημαίνει ο κ. Μορφίδης.  

 

Όπως σημειώνει: «τρεις θα είναι οι σταυροί για τους ψηφοφόρους για την Κεντρική Επιτροπή. Για αρχηγό δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα μέχρι στιγμής πέραν του Αλέξη Τσίπρα».

 

Για την περιοδεία Τσίπρα στην Καβάλα, ο κ. Μορφίδης είπε ότι ο: «ο πρόεδρος έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία απευθείας επαφής και συζήτησης με τους πολίτες. Θα κάνει βόλτα στην αγορά της Καβάλας, και θα καταλήξει στην πλατεία Καπνεργάτη που είναι το περίπτερο των απολυμένων στα Πετρέλαια, όπου θα συνομιλήσει μαζί τους για τα εργατικά ζητήματα».

 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8