«Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να συμμετέχει σε παιχνίδια χειραγώγησης τιμών και σε συντήρηση ενός ολιγοπωλίου εις βάρος όλων των καταναλωτών και των πολιτών και των επιχειρήσεων», δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος

 

«Η ΝΔ με το που ανέλαβε κυβέρνηση 1/9/2019 έκανε αυξήσεις 15%-20% στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Έτσι άρχισε το ντόμινο της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας», συμπλήρωσε. 

 

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι: «Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα έκανε δύο επιλογές πριν έρθει η κρίση. Πρώτον, θα γνώριζε ποια ήταν η κατάσταση. Στην κυβέρνηση τώρα φαίνεται ότι καταλαβαίνουν πιο είναι το πρόβλημα των ανατιμήσεων. Το δεύτερο είναι αυτό που κάναμε όταν είμασταν κυβέρνηση, κρατήσαμε σταθερές τιμές ρεύματος». 

 

«Χρειάζεται έλεγχος της αγοράς γιατί σήμερα υπάρχει αισχροκέρδεια και παιχνίδια χειραγώγησης τιμών που συμμετέχει και η ΔΕΗ και θα κρατούσαμε τη ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο. Τώρα που την εκχωρούμε δεν θα έχουμε ένα εργαλεία για να κρατά χαμηλά τις τιμές» επισήμανε. 

 

«Θα φτάσουμε να πληρώνουμε τρεις φορές πάνω το κόστος ρεύματος. Και αυτή η αύξηση έχει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη», λέει ο κ. Φάμελλος. 

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8: