ρεύμα

Από τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου έχει τεθεί σε ισχύ η αλλαγή της ώρας από χειμερινή σε θερινή.

 Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των προμηθευτών ρεύματος για τον Ιανουάριο, τα «πράσινα» τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώνονται από 14-17 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Τρεις κατηγορίες στα τιμολόγια ρεύματος από τη νέα χρονιά. Η κάθε κατηγορία θα έχει μπλε, πράσινο και πορτοκαλί χρώμα.

Με τους παρόχους ρεύματος να έχουν ήδη ανακοινώσει σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια λιανικής που φτάνουν έως το 30% το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε αυξημένες κρατικές επιδοτήσεις.

Η εστίαση διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους της, αφού μετά από δύο χρόνια πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, το κόστος της ενέργειας απειλεί τις επιχειρήσεις με λουκέτα.

Το σωματείο μας καλεί σε κινητοποίηση γιατί οι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της Ενέργειας που μετατρέπουν το ρεύμα, το φυσικό αέριο,

Με μία δημόσια επιστολή ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Ν. Καβάλας ενημερώνει τους πολίτες για τους κινδύνους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εάν εμπιστεύονται επαγγελματίες χωρίς την απαιτούμενη άδεια ηλεκτρολόγου

Οι πάροχοι πρόκειται να κάνουν γνωστές τις ανταγωνιστικές χρεώσεις αύριο 20 Σεπτεμβρίου και έναντι του τρέχοντος μηνός εκτιμάται πως θα είναι ελαφρώς μειωμένες.

Ενεργειακό «Τειρεσία», μια βάση δεδομένων στην οποία θα καταγράφονται οι καταναλωτές με οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Ας βάλουμε ενδεικτικές τιμές, πατάτες (τιμή 1€/κιλό) αγγούρια (1€/κιλό), ντομάτες 1€/κιλό), καρότα, (1€/κιλό), πεπόνι (1€/κιλό), πιπεριές (1€/κιλό) φράουλες (10€/κιλό) και αβοκάντο (11€/κιλό).

Σε υψηλά επίπεδα, όπως αναμενόταν διαμορφώνονται τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο που ανακοινώνουν από αργά χθες το βράδυ οι προμηθευτές.

«Σήμερα αποκαλύπτεται η νέα απάτη Μητσοτάκη με το power pass και τα δήθεν 600 ευρώ», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε λειτουργία μπαίνει η πλατφόρμα που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι για να δουν τις τιμές ρεύματος κάθε παρόχου και να αλλάζουν πάροχο εάν το επιθυμούν.

Ο άλλοτε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Η.  Μανώλης Παναγιωτάκης, σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στον 98.4 εξηγεί γιατί η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής είναι πρακτικά μια επικοινωνιακή ρεκλάμα για λόγους μικροπολιτικής.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να κοιτάξουν στον λογαριασμό τους, την ημερομηνία έκδοσης, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν την επιδότηση έως 600 ευρώ.

Σχέδιο για εξοικονόμησης ενέργειας με  μείωση της κατανάλωσης ρεύματος ενόψει του θερμού ελληνικού καλοκαιριού ετοιμάζει η κυβέρνηση.

«Κραυγή αγωνίας» από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας, που κινδυνεύουν να «πνιγούν στα χρέη» καθώς η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος έχει εκτινάξει το κόστος λειτουργίας τους.

Την άμεση επίλυση του οικονομικού προβλήματος, που προκάλεσε η ρήτρα αναπροσαρμογής στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ζήτησαν από την Κυβέρνηση οι συμμετέχοντες στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των ΔΕΥΑ Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

Παρεμβάσεις σε 4 πεδία ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την στήριξη νοικοκυριών και επιχε

Οι ελληνικές επιχειρήσεις (μη οικιακοί καταναλωτές) αντιμετώπισαν τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαμηνιαία αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να έχουν το μεγαλύτερο σε απόλυτα νούμερα κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη, αναφέρει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. 

Η πρωτοβουλία των Δικηγορικών Συλλόγων για νομική προσφυγή κατά της νομιμότητας της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνά

Σελίδες