Την θέση του ότι δεν πρόκειται μετεκλογικά να συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε, μιλώντας στον KavalaNews 102.8 ο υποψήφιος πρόεδρος της παράταξης, Χάρης Καστανίδης

 

«Δεν μπορεί το ΚΙΝΑΛ να μπει σε μετεκλογικές διαδικασίες. Το ΠΑΣΟΚ έχει πληρώσει ακριβά τη συνεργασία με τη Δεξιά. Είναι ένα από δραματικά λάθη που έγιναν το 2012. Ανήκουμε σε διαφορετικούς πολιτικούς κόσμος» είπε ο κ. Καστανίδης. 

 

«Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της υπερδεκαετούς δημοσιονομικής κρίσης ακολούθησε μία επιθετική ρητορική απέναντι στο ΠΑΣΟΚ με ακατανόμαστες ύβρεις. Αυτό οδήγησε σε στέρηση του στοιχείου της εμπιστοσύνης. Το θέμα της μετεκλογικής συνεργασίας θα το λύσουν Μητσοτάκης και Τσίπρας» συμπλήρωσε. 

 

Επίσης ο Χάρης Καστανίδης προέβλεψε ότι θα γίνουν εκλογές μέσα στο 2022, ενώ είπε ότι στα τέλη του επόμενου έτους θα έρθουν δυσάρεστες εξελίξεις. 

 

«Η χώρα μπορεί να βρεθεί σε επώδυνες οικονομικές καταστάσεις. Χρειάζεται Εθνική κινητοποίηση και συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για να διαμορφωθεί η γραμμή ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας. 

 

Υπάρχουν σκοπιμότητες και ο Μητσοτάκης δεν μειώνει τον ΕΦΚ

 

Για την αύξηση του πετρελαίου είπε ότι οι τιμές ανέρχονται υψηλά επίπεδα: «Η Κομισιόν είπε ότι για να συγκρατήσετε τις τιμές προκειμένου να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μείωση των Ειδικών Φόρων. Σε χώρες που κυβερνώνται από Σοσιαλιστικές κυβερνήσεις έχει μειωθεί. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Υπάρχουν σκοπιμότητες να κρατήσει ψηλά τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και δεν δίνει καμία μάχη. Έχω την εντύπωση ότι έχει σχέση με συμφέροντα». 

 

Ακούστε όσα δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης στον KavalaNews 102.8: