Απέχουν από τα μαθήματά τους μαθητές της 1ης και της 2ας τάξης του 2ου Λυκείου Καβάλας αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις των τμημάτων που προχωρά το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της αξιολόγησης. Υπό κατάληψη τελεί και το γυμνάσιο Κρηνίδων για τον ίδιο λόγο. 

 

Στο σχέδιο του Υπουργείου συγχωνεύσεις και σε άλλα σχολεία: στο 4ο Γυμνάσιο, στο 5ο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Λιμένα Θάσουσε Καβάλα και Θάσο.

 

Ωστόσο μιλώντας στον KavalaNews 102,8 o διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Καβάλας Απόστολος Βαγενάς, δε θέλησε να δώσει στοιχεία για τα τμήματα που συγχωνεύονται. 

 

 

Από τους 18 μαθητές που φοιτούσαν στα τρία τμήματα της δευτέρας λυκείου, του 2ου Λυκείου Καβάλας, τα τμήματα συγχωνεύθηκαν σε δύο και πλέον μέσα σε μια τάξη βρίσκονται από 27 μαθητές

 

Όπως εξήγησε μιλώντας στον KavalaNews 102,8 ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Δημήτρης Λυμπεράκης 6 εκπαιδευτικοί μετά τις συγχωνεύσεις των τμημάτων ήδη μετακινήθηκαν για να συμπληρώσουν ώρες σε άλλα σχολεία όπου υπάρχουν κενά.  

 

 

Γίνονται συγχωνεύσεις εν μέσω πανδημίας και αυτό είναι μια τελείως άστοχη ενέργεια.  Αν και περιμέναμε να έρθουν αναπληρωτές τελικά το Υπουργείο προχωρά σε συγχωνεύσεις τμημάτων μία ενέργεια που μας έκανε έκπληξη είπε στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Σωτήρης Τότης.