2ο Λύκειο Καβάλας

Με ένα πανό και σχηματίζοντας τον αριθμό 57 έστειλαν το μήνυμα τους για τα θύματα των Τεμπών, οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου της Καβάλας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την έκθεση ζωγραφικής «Μαθήματα ζωής» του Γιάννη Ζαχαρόπουλου κι ενημερώθηκαν για τις μεθόδους και την τεχνοτροπία του ζωγράφου από τον κ. Τάσο Ζαχαρόπουλο.

Η παραπληροφόρηση (fake news)  είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο της εποχής μας και διατρέχουμε όλοι τον κίνδυνο να πέσουμε θύματα της.

Το 2ο ΓΕΛ Καβάλας στα πλαίσια της Διαπίστευσης του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus με κωδικό αριθμό 2022-1-EL01-KA121-SCH-000063886 υλοποίησε δραστηριότητα παραγωγής ραδιοφωνικής εκπομπής https://laut.fm/antenne-igstf υποδεχόμενο σχολείο από την Γερμανία (IGS Thaleischweiler-Froeschen School of Reinland Plantains).

«Είμαστε τυχεροί που η πόλη μας διαθέτει τέτοιο Μουσείο και τόσο καλές γνώστριες της εφηβικής ψυχοσύνθεσης ξεναγούς», αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Λυμπεράκης.

Η ομάδα ποδοσφαίρου των αγοριών του 2ου ΓΕΛ Καβάλας πήρε το κύπελλο στο σχολικό πρωτάθλημα των Λυκείων του ν. Καβάλας. Μεθοδικά και με τη συνετή καθοδήγηση των γυμναστών Δημητρόπουλου Σάκη και Παπαγεωργίου Γιάννη πέτυχε το στόχο της. 

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 2ου ΓΕΛ Καβάλας εκφράζουν την αλλη

Οι μαθητικές κοινότητες και ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του 2ου ΓΕΛ Καβάλας   ευχαριστούν το δήμο Καβάλας για τον καθαρισμό του παρακείμενου προς το σχολικό συγκρότημα οικοπέδου.

Εντύπωση προκαλεί ότι η Πολιτική Προστασία συνέστησε στους γονείς μαθήτριας από το 2ο Λύκειο Καβάλας οι οποίοι νοσούσαν από κορωνοϊό να συνεχίσει το παιδί να πηγαίνει στο σχολείο επειδή ήταν εμβολιασμένο. 

Οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών, οι μαθητικές κοινότητες και οι εργαζόμενοι 2ο Γενικό Λύκειο και στο 7

Η κυρία Χατζηνικολάου Σοφία είναι διδάκτωρ Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2012-2018 ήταν σχολική σύμβουλος στη ΠΕ Καβάλας. 

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας Οδυσσέα Ουζούνη της Β΄τάξης του σχολείου μας για την βράβευση του στο διαγωνισμό #Teens Press Photostories  2021, που διοργάνωσε το  Μορφωτικό Ίδρυμα Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

«Στόχος μας να μην υπάρχουν συγχωνεύσεις στις τάξεις. Θεωρούμε ότι παρακάμπτει τα δικαιώματα των παιδιών αλλά τους νόμους υγείας όπως έχουν θεσπιστεί» δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, Δημήτρης Κεχαγιάς. 

Σε πορεία διαμαρτυρίας προχωρούν την Δευτέρα 25/10 οι μαθητές του 2ου Λυκείου Καβάλας.

Τους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας οι οποίοι ζητούν την άρση της απόφασης για τη σύμπτυξη τμημάτων στο σχολείο τους, στηρίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. 

Απέχουν από τα μαθήματά τους μαθητές της 1ης και της 2ας Λυκείου του 2ου Λυκείου Καβάλας αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις των τμημάτων που προχωρά το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της αξιολόγησης. Υπό κατάληψη τελεί και το γυμνάσιο Κρηνίδων για τον ίδιο λόγο. 

Οι μαθητές της 2ας Λυκείου του 2ου  ΓΕΛ Καβάλας, προχωρούν σε αποχή από το μάθημα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την σύμ

Ακόμα ένα τμήμα του 2ου Λυκείου Καβάλας τίθεται σε αναστολή λειτουργίας από σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και για 14 ημέρες μαθητής του οποίου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ενιαίας δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, Θανάση Δασκαλούδη, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 το 2ο Λύκειο Καβάλας

Αντιπροσωπεία του ποδοσφαιρικού τμήματος της  Π.Α.Ε. Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ 1965με επικεφαλής τον προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη, μέλη της διοίκησης παρουσία του υπεύθυνου του γραφείου τύπου και επικοινωνίας Πέτρου Πετρόπουλου, στην προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση των νέων να έρθουν κοντά στο αθλητισμό, και στον Α.Ο.Κ., επισκέφθηκαν την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 τις σχολικές μονάδες του 2ου Λυκείου και του 7ου Γυμνασίου Καβάλας στην περιοχή Φλορέξ στην Καβάλα

Δύσκολη μέρα η χθεσινή! Βαθμολογία, Πανελλήνιες, Πανεπιστήμια, Μέλλον! Με εκπλήξεις; Με ανατροπές;. Ας το πάρουμε όμως αλλιώς.

 

Συγκινεί η ιστορία που διηγείται ο καθηγητής του 2ουΛυκείου Καβάλας Δημήτρης Λυμπεράκης με αφορμή τις μαθητικές πρόβες για την παρέλαση της 28ηςΟκτωβρίου. Προσφυγόπουλα από τη Συρία που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο, έβγαλαν τους καθηγητές από τη δύσκολη θέση